Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marad az eltiltás, lemarad a döntőről a válogatott játékos

Magyar idő szerint szerda hajnalban csap össze a CONCACAF Bajnokok Ligája döntőjében a mexikói Tigres és az egyesült államokbeli Los Angeles FC. A los angelesi együttesnek biztosan lesz egy fontos hiányzója, hiszen az elődöntőben kiállították a csapat kolumbiai középpályását, Eduard Atuestát.

Atuestát azért állította ki a játékvezető a Club America elleni találkozón, mert lefejelte a mexikói csapat kapusát, Guillermo Ochoát. Azonban a mérkőzés utáni felvételeken egyértelműen látszik, hogy a kolumbiai játékos nem bántotta a kapust, sőt a halóőr provokálta a Atuestát, de mivel a CONCACAF BL-ben nem alkalmaznak videóbírót a játékvezetőnek nem volt alkalma visszanézni az esetet.

A Los Angeles FC kérvényezte a játékos eltiltásának törlését, azonban a szövetség ebbe nem ment bele, így a 23 éves kolumbiainak biztosan ki kell hagynia a döntőt.

A koronavírus utáni folytatásban a CONCACAF BL minden találkozóját az Egyesült Államokban, Orlandóban rendezik, ahol rendelkezésre áll a videóbíró rendszer, azonban a szövetség mégsem döntött az alkalmazása mellett.

Eduard Atuesta kiállítása

A Los Angeles FC – Club America találkozó összefoglalója