Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: két zakó után a címvédő kiütésével javított a Fenerbahce – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétközi fordulójának egyértelmű rangadóján a Fenerbahce két vereség után a csapnivalóan szereplő címvédő Basaksehir ellen készült a javításra…

 

A mozgalmasan alakuló rangadón végül a Fenerbahce együttese 4-1 arányban diadalmaskodott a Basaksehir ellenében. Némi meglepetésre a várakozáson alul teljesítő tavalyi bajnok már az első öt perc végén magához ragadta az előnyt Mahmut Tekdemir találatával. A Fener az egész félidőben fölényben játszott, mindvégig úgy tűnt, hogy hiába, és minden lehetőségük kimarad, mígnem a játékrész ráadásának pillanataiban Nazim Sangare tudott eredményes lenni, kiegyenlítve ezzel a találkozó állását. A folytatásban csak egy negyedórát kellett várni, mire a hazaiak megfordították a mérkőzést, miután a kongói hátvéd, Marcel Tisserand megszerezte első török bajnoki gólját. Kisvártatva a felfokozott izgalmi állapotban Rafael és Kahveci is begyűjtött két sárga lapot, és négy perc különbséggel mindketten mehettek zuhanyozni. Kilenc emberrel nem sok esélye maradt a Basaksehirnek, a Fener pedig már nem nagyon szorgalmazta újabb gólok megszerzését, ennek ellenére a hajrában Luiz Gustavo és Hakan Yandas gólja alakították ki a fölényessé váló végeredményt.

Két vereség utáni első sikerével a harmadik Fener pontszámban beérte a nála egyel kevesebbszer pályára lépő második Galatát, míg a Basaksehir továbbra is csak a táblázat második felében vesztegel.

Fenerbahce – Basaksehir 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Sangare (45+2.), Tisserand (60.), Luiz Gustavo (84.), Yandas (89.) ill. Tekdemir (6.)
Kiállítva:ill. Rafael (69.), Kahveci (73.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye