Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: 10 meglepetés játékos eddig a szezonban

A spanyol bajnokság jelenlegi szezonjában azért akad némi meglepetés, a most bemutatott játékosok pedig épp azért emelkednek ki a tömegből, mert meglepően jó teljesítményt tettek le eddig az asztalra. 

10. Carlos Soler (23 éves – Valencia)

A Valencia középpályása, Carlos Soler azután léphetett igazán színre, miután Dani Parejo a nyáron eligazolt a klubtól. Sokan várták azt, hogy a csapatkapitány és Francis Coquelin távozása után összeomlik a “Denevérek” játéka, de Solert berakták a középpálya közepére ebben a szezonban és eddig nem okozott csalódást: az idényben már 5 gólnál tart és 4 gólpasszt is kiosztott.

9. Renato Tapia (25 éves – Celta Vigo)

A 25 éves perui játékos a nyáron érkezett ingyen a Celta Vigóhoz a Feyenoordtól és máris lenyűgözte a galiciai csapatot és szurkolóit. Amióta Chaco Coudet átvette a csapat irányátását novemberben, Renato Tapia kulcsszerepet játszik mint védekezőközéppályás az új edző támadásokra épülő játékában.

8. Bryan Gil (19 éves, Eibar – a Sevillából kölcsönben)

Sokan úgy gondolták, hogy az Eibar veszíteni fog a kreatívitásából, miután Fabian Orellana távozott a csapatból, de a mindössze 19 éves Bryan Gil megérkezett a Sevillából kölcsönbe, és rögtön meg is mutatta, hogy miért is tartják őt különleges tehetségnek.

7. Luis Milla (26 éves, Granada)

Luis Milla az előző szezonban a spanyol másodosztály egyik legjobb középpályása volt a Tenerifében, nyáron pedig a Granadába igazolt, hogy az első osztályban is megmutassa, hogy mire képes. A 26 éves játékos a Granada legstabilabb játékosa eddig a szezonban, és sokat tett azért, hogy csapata a 7. helyen álljon a spanyol bajnoki tabellán karácsonyra.

6. Alex Berenguer (25 éves, Athletic Bilbao)

Alex Berenguert már a nyáron le akarták igazolni a baszkok, de végül ez csak októberben jött össze, és 10,5 millió eurót fizettek érte a Torinónak. A 25 éves balszélső azonban szinte azonnal megmutatta, hogy mire képes, és az Athletic szerencséjére nagyon jól össze tudnak játszani a csapat balhátvédjével, Yuri Berchichével is, így ketten a támadások kulcsjátékosai eddig a szezonban.

5. Fernando Pacheco (28 éves – Alaves)

Ahhoz kétség sem férhet, hogy Fernando Pacheco a La Liga egyik legmegbízhatóbb kapusa lett az elmúlt években, de ebben a szezonban különösen remek teljesítményt nyújt. Több bravúrt is bemutatott már a 2020/21-es kiírásban, ráadásul olyan csapatok ellen, mint a Real Sociedad, a Barcelona vagy korábbi klubja, a Real Madrid. Ha így folytatja elképzelhető, hogy hamarosan a válogatottba is meghívót kap.

4. Thomas Lemar (25 éves, Atlético Madrid)

A nyáron már biztosra lehetett venni, hogy Thomas Lemar távozik az Atlético Madridtól, mivel teljesítménye meg sem közelítette azt, amit az AS Monacóban mutatott korábban. A 25 éves játékos 2018-ban érkezett a madridiakhoz 72 millió euró ellenében, de csak most találta meg a helyét a csapatban. Lemar jó teljesítményének is köszönhető, hogy az Atlético a bajnoki cím nagy esélyese ebben a szezonban, pedig erre szinte biztos, hogy senki sem számított néhány hónappal ezelőtt.

3. Ronald Araujo (21 éves, Barcelona)

Ronald Araujo úgy debütált a Barcelona felnőtt csapatában, hogy mindössze 14 perccel a pályára lépése után kiállították a Sevilla ellen 2019 októberében. Ronaldo Koeman viszont úgy döntött, hogy bizalmat szavaz a számára, és a katalánok egyik legjobbja eddig ebben az amúgy nehéz szezonban. Ráadásul Gerard Pique sérülésével több lehetőséget is kapott, amit eddig meghálált.

2. Mario Hermoso (25 éves, Atlético Madrid)

Amikor 2019 nyarán Mario Hermoso az Espanyolból az Atlético Madridba jött, még voltak kétségek afelől, hogy jó ötlet volt-e a leigazolása. Ebben a szezonban viszont tökéletesen megtalálta a helyét Diego Simeone új, hibrid 3-4-2-1/4-4-2-es rendszerében, mint baloldalra kirakott középsővédő.

1. Pedri (18 éves, Barcelona)

A Barcelona tudta, hogy Pedri nagyon tehetséges, de azt ők sem gondolták volna, hogy ennyire hamar ennyire jó lesz. A még mindig csak 18 éves támadóközéppályás meccsről-meccsre jobban játszik, és ami talán a legfontosabb, hogy nagyon egy hullámhosszon van Lionel Messivel is. Várható, hogy Pedri még ennél is jobb lesz a szezon hátralévő részében, ha több lehetőséget fog kapni.