Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Messi nem lép pályára az év utolsó meccsén

A Barcelona csapata engedélyezte legjobb játékosa számára, hogy meghosszabbítsa karácsonyi szünetét, melyet meghitt hangulatban tölt családjával Argentínában, így a hatszoros aranylabdás biztosan kihagyja a katalánok utolsó 2020-as bajnokiját…

Lionel Messi és családja a szerdai magánrepülővel hazautazott Argentínába, hogy a klasszis szülővárosában, Rosarióban töltsék a karácsonyt. Az eredeti tervek szerint a Barcelona kiválósága vasárnap visszatért volna a katalánokhoz, hogy hétfőn újra edzésbe álljon, de a klub végül hozzájárult, hogy csak a keddi, Eibar elleni bajnoki után csatlakozzon a kerethez.

Mint ismeretes, Messi a közelmúltban döntötte meg a brazil legenda, Pelé egy csapatban szerzett góljai számát, 644. találatával ugyanis a Barcelona klasszisa lett a kategória új rekordere. A jeles alkalom jóvoltából a Budweiser amerikai sör gyártói a rekorddöntés után minden egyes kapusnak, aki Messi 644 barcelonai góljából akár egyet is kapott, küldtek egy (vagy több) egyedi, díszdobozos, sorszámmal ellátott sört.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, ám ha lehet hinni saját szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál.