Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Koeman még sokáig maradna

Ma délután megtartotta szokásos, meccsnapot megelőző sajtótájékoztatóját Ronald Koeman, az FC Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzője. A holland szakember a nehézségek ellenére is optimistán tekint a jövőjére a Camp Nou-ban.

Holnap este az utolsó Eibarral találkozik az FC Barcelona. A katalánok a gyenge szezonkezdés után lassacskán araszolnak felfelé a tabellán, így már inkább a pályán kívüli problémáik a szembetűnőek. A klubot egyelőre ideiglenes elnök irányítja, és a rengeteg jelölt komoly és komolytalan ígéretekkel bombázza a tagságot.

Az edző személyéről kevés szó esik általában az ígérgetésekben, ám aligha jósolnak túl sokan hosszú jövőt Koeman számára a kispadon. Az 57 esztendős szakember meglehetősen bizakodónak tűnik:

„Eleinte csodás év volt, aztán jöttek a szívproblémáim, majd a Covid. Nagy nehéz esztendő volt, az én szemszögemből mindenképpen. Sport szempontból olyan helyen vagyok, ahol sokáig szeretnék maradni, de ez egy bonyolult helyzet. Reméljük, hogy a következő évben a dolgok javulni fognak a Covid és a klub szempontjából is.”

– reménykedett, Koeman.