Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az América de Cali lett a kolumbiai bajnok – videóval

A legtöbb dél-amerikai ország nemzeti bajnokságának első szakasza december végeztével a befejezéséhez közeledik, így a kontinens élbajnokságai közé tartozó Kolumbiában is befejeződtek a küzdelmek…

 

Az América de Cali együttese lett a kolumbiai bajnokság végső győztese, miután az Apertura rájátszásának döntője visszavágóján hiába szenvedett 2-0-s vereséget az Independiente Santa Fé ellen, a múlt heti első meccset 3-0-ra húzta be. A diadalmaskodó házigazda mindkét gólját az első félidő hajrájában szerezte, jókora jött azonban az América számára a szünet, hiszen rendezni tudták a soraikat, és a második félidőben a hazai nyomás ellenére újabb találatot már nem szenvedtek el, és megtartották összesítésbeli egygólos előnyüket a lefújásig.

A 15. országos bajnoki címét ünneplő csapat rájátszásbeli menetelése során a negyeddöntőben az ország élcsapatai közül az Atlético Nacional, az elődöntőben pedig a Junior Barranquilla együttesét búcsúztatta egyaránt szoros küzdelemben.

A “Vörös Ördögök” becenévre hallgató América több mint tízéves sikertelenséget szakított meg 2019-ben a második szakasz megnyerésével, most pedig újra a csúcsra ért Kolumbiában, és a története során már négy Libertadores-kupa-döntőt elveszítő gárda egymás után két kiírást nyert meg hazájában.

Kolumbiai bajnokság, Apertura, Playoff, döntő, visszavágó:
Independiente Santa Fé – América de Cali 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Palacios (40.), Sambueza (45+3.), ill.
A bajnok: az América de Cali 3-2-es összesítéssel