Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Fernandes büntetője döntött, győzelemmel indította az évet az MU – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Manchester United hazai pályán 2–1-es sikert aratott az Aston Villa ellen. Ole Gunnar Solskjaer csapata holtversenyben ugyan, de vezeti a Premier League tabelláját.

A manchesteriek nagy reményekkel fogadták a birminghamieket, hiszen a jelenlegi állás alapján úgy tűnik, hogy az MU harcban lehet a bajnoki címért az idei szezonban. A túloldalon sincs ok a szégyenkezésre, Dean Smith együttese a felsőházból vágott neki az összecsapásnak.

A mérkőzés első félideje leginkább a vendéglátók világbajnok középpályásáról, Paul Pogbáról szólt, aki remek teljesítménnyel kápráztatta el a nézőket – igaz, vezetéshez nem ő juttatta a Vörös Ördögöket. Öt perccel a szünet előtt Anthony Martial volt eredményes, aki a jobboldalon meglóduló Aaron Wan-Bissaka beadására érkezett a megfelelő ütemben.

A fordulást követően a vendégek mentek előre az egyenlítésért, amely az 58. percben Bertrand Traoré révén össze is jött, ám szinte azonnal érkezett a válasz: Pogbát buktatták a büntetőterületen belül, Bruno Fernandes magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A folyatásban Jack Grealish és társai igyekeztek legalább pontot menteni, ennek következtében az ellenfélnél többen is sárga lapos figyelmeztetésben részesültek. Az eredmény nem változott, maradt a 2–1 a végső sípszóig – ez többek között David De Gea kapusnak is köszönhető, aki nagyszerű formával rukkolt elő.

A ManUnited tehát pontszámban beérte a listavezető és címvédő Liverpoolt, amely vasárnap este lép pályára a Southampton otthonában. Ami Solskjaer fiait illeti, ők legközelebb a Burnley ellen vívnak majd bajnoki meccset, míg az ezúttal pont nélkül maradó Villa a Tottenham gárdáját fogadja majd az FA-kupa-fordulót követően.

Manchester United FC – Aston Villa FC 2–1 (1-0)
Gólszerzők: Martial (40.), Bruno Fernandes (60. – büntető), ill. Traoré (58.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Everton 0–1 West Ham

Szombat
13:30 Tottenham Hotspur – Leeds United
16:00 Crystal Palace – Sheffield United
18:30 Brighton – Wolverhampton
21:00 West Brom – Arsenal

Vasárnap
13:00 Burnley – Fulham
15:15 Newcastle United – Leicester City
17:30 Chelsea – Manchester City
21:00 Southampton – Liverpool

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: