Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Leverkusen botlásával esélyhez jutott a Bayern

A Bundesliga 14. fordulójában meglepetésre elhasalt Frankfurtban az eddig második helyen álló Leverkusen, a Gladbach viszont helytállt az újonc otthonában.

A bajnokság felénél teljesen nyitott a német pontvadászat, a Bayer Leverkusen pedig meglepetésre a második helyen áll a Bayern München mögött két ponttal lemaradva. Hatalmas lehetőség ez a gyógyszergyáriak számára, akik ezúttal az Eintracht Frankfurt otthonába látogattak.

Elég jól sikerült a kezdés: a 10. percben Wirtz szép átadása után Amiri látványos mozdulattal vette át a labdát és a kapust becsapva, sarokkal szerzett gyönyörű gólt. A fantasztikus mozdulatok megadták az alaphangot a vendégek számára, akik visszafogott tempóban játszva átadták a lehetőséget a frankfurtiaknak a kezdeményezésre. A hazaiak lassan át is vették az irányítást, a 22. percben pedig Younes góljával sikerült is kiegyenlíteniük. A szünetig akár a vezetést is átvehették volna, ám a fordulás után még döntetlenre álltak a felek. Az 54. percben aztán jött Tapsoba öngólja, ami igen kellemetlen helyzetbe hozta a Leverkusent. A szürke mezeseknek így már végképp muszáj volt felpörögniük. A mérkőzés vége felé már sikerült kisajátítaniuk a labdát, ám ennek ellenére nem sok veszélyt jelentettek Trapp kapujára. Nem tudott kellően hatékony lenni a vendégek támadósora, ami egy csúnya vereséghez vezetett. A Frankfurt viszont szépen helytállt és nyert, amivel átmenetileg feljöttek a 8. helyre a táblázaton. A Bayer viszont könnyen lehet, hogy elbúcsúzhat a második helyezéstől.

A Gladbach sem gálázott, de ők esélyeshez méltóan végül hozni tudták a mérkőzésüket a Bielefeld otthonában. Több helyzetet is sikerült kialakítaniuk és nyomás alá helyezni a hazai kaput, az 58. percben pedig Embolo révén a vezetés is az övék lett. Ezek után pedig már nem született több gól, így a három pontnak is örülhettek – a 7. helyen állnak a bajnokságban.

Külön kiemelendő még az Union Berlin is, amely ismét nyerni tudott és átmenetileg a bajnokság 4. helyére kapaszkodott fel (megelőzve a Dortmundot).

Bielefeld – Borussia Mönchengladbach 0-1
G.: Embolo (58.)

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1
G.: Amiri (10.), Younes (22.), Tapsoba (54. – öngól)

A forduló további eredményei, párosításai

Szombat
Köln – Augsburg 0-1
Hoffenheim – Feriburg 1-3
Werder Bremen – Union Berlin 0-2
18:30 Hertha BSC – Schalke (Sport 2)
20:30 VFB Stuttgart – RB Leipzig (Sport 2)

Vasárnap
15:30 Borussia Dortmund – Wolfsburg (Sport 2)
18:00 Bayern München – Mainz (Sport 2)

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista állása