Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “bárki láthatja, hogy a VAR a Real Madridnak kedvez”

A Barcelona januári elnökválasztását megelőzően a jelöltek folyamatos ígéretekkel árasztják el a sajtót, verhetetlen kampány időszak folyik. A minap a klub egykori sikerelnöke osztotta meg gondolatait, terveit a klubról…

A Barcelona elnöki tisztségét már 2003 és 2010 között betöltő Joan Laporta vissza akar térni a katalán óriásklub élére, saját bevallása szerint leginkább azért, hogy visszaállítsa az egyesület renoméját, melyet az előző vezetés alaposan megtépázott.

“Azért indulok a választáson, mert imádom a Barcelonát. Szeretem a kihívásokat, és ez a legfontosabb most az életemben. Ahogy azt 2015-ben elmondtam, nem bíztam azokban az emberekben, akik átvették a klub irányítását, sem pedig az üzleti modelljükben. Nagyon jó körülmények között adtuk át a vezetést, amit annyira ki szerettek volna használni, viszont a szükséges intézkedéseket nem hajtották végre. Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy Lionel Messi személyében a világ legjobb játékosa játszik nálunk. Többször kellett volna megnyernünk a Bajnokok Ligáját. Mindenesetre a vezetésem idején a Real Madrid egyet sem nyert.”

Laporta tovább ment, és nem kímélte a legnagyobb ellenlábast, a Josep Maria Bartomeu (rém)uralma idején három BL-címet nyerő Real Madrid csapatát sem:

“Hogy ha egy marslakó leszáll a Földre és meglátja a VAR-t, egyből észreveszi, hogy az a Real Madridnak kedvez. Sajnos a Barcelona tekintélye már nem olyan, mint régen volt. Itt az ideje, hogy helyreállítsuk a klubot.”