Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy korai gól döntött a Liverpool meccsén! – videóval

Két döntetlen után győzelemmel szerette volna kezdeni az új esztendőt Jürgen Klopp a Southampton otthonában. Ez végül nem jött össze a bajnoki címvédőnek, miután egy 2. percben szerzett Danny Ings gól eldöntötte a találkozó sorsát.

Már a 2. percben hátrányba kerültek a „Vörösök”. Egy szabadrúgást követően Ings elé került a játékszer, az egykori Liverpool támadó pedig át tudta emelni Alisson felett a labdát, 1-0! A bekapott gólt követően ugyan a Liverpoolnál volt többet a labda, de Firminoék nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A Soton leginkább kontrákra rendezkedett be, amiből a 41. percben majdnem sikerült egy újabb gólt szerezniük, Tella lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput. A szünet előtt még Salah tudott veszélyeztetni fejjel, de ez a próbálkozás nem találta el Forster kapuját.

A második játékrész elejét jóval intenzívebben kezdte el a Liverpool. Számos veszélyes helyzet és beadás alakult ki a Soton kapuja előtt. Az 58. percben Stephens blokkjára volt szükség, hogy ne tudjon egyenlíteni a Pool. Ezt követően viszont nem tudott nagy helyzeteket kidolgozni Klopp csapata, sőt a véghajrában majdnem ismét betalált a Southampton, Fabinho azonban a gólvonal előtt menteni tudott. A hátralévő időben a vendégek már nem tudtak veszélyeztetni, így sorozatban 3. meccsükön maradtak nyeretlenek.

Southampton – Liverpool 1-0 (1-0)
Helyszín:
St. Mary Stadion Vezette: A. Marriner
Gólszerző:
Ings (2.) ill. –
Sárga lapok: 
Bertrand (90+3.) ill. Thiago (3.), Robertson (15.), Shaqiri (79.)
Kiállítás: – ill. –

Southampton: Forster – Bertrand, Stephens, Bednarek, Walker-Peters – Armstrong, Diallo, Ward-Prowse, Djenepo (Tella 32.) – Walcott (Valery 82.), Ings (N’Lundulu 77.)  Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (Milner 77.), Henderson, Fabinho, Robertson – Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Shaqiri 57.), Thiago – Mané, Firmino, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 17. forduló eredményei:

Péntek:
Everton 0-1 West Ham
Manchester United 2-1 Aston Villa

Szombat:
Tottenham 3-0 Leeds United
Crystal Palace 2-0 Sheffield United
Brighton 3-3 Wolverhampton
West Brom 0-4 Arsenal

Vasárnap:
Burnley – Fulham – Elhalasztva
Newcastle 1-2 Leicester City
Chelsea 1-3 Manchester City

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: