Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt ellenfelével a Benfica a meccsfolytatásban – videóval

Azok után, hogy vasárnap a hatalmas esőzés miatt alkalmatlanná váló talajon a játékvezető öt perc után véget vetett az összecsapásnak, a hétfői kora esti órákban újra egymásnak feszült a Santa Clara és a Benfica a portugál bajnokság (Primeira Liga) 12. fordulójában…

Még a megnehezített körülmények ellenére is jókora meglepetésnek számított, hogy a Benfica csapata csupán 1-1-es döntetlent harcolt ki a Santa Clara otthonában. A lisszaboni gárda a mérkőzés elejétől jelentős mezőnyfölényben játszott és több komoly kimaradt lehetőség után az első félóra végeztével az egyre nagyobb nemzetközi érdeklődésnek örvendő uruguayi tehetség, Darwin Nunez találatával sikerült megszerezniük az előnyt. Mindössze negyedóra telt el a második félidőből, amikor az egyre inkább felbátorodó hazai gárda a hátvéd Fabio Cardoso jóvoltából kiegyenlítette a találkozó állását. Sőt, bizony a Santa Clara a folytatásban többször is közel állt a vezető gól megszerzéséhez, nem kis gondot okozva ezzel a favoritnak, ám a második, győztes találatot egyik csapat sem volt képes begyötörni.

Pontvesztésének köszönhetően a Benfica a címvédő FC Porto együttesével azonos pontszámmal tartózkodik a portugál tabella második-harmadik helyén, mindkét gigász négy ponttal van lemaradva az éllovas Sporting CP mögött.

Santa Clara – Benfica 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Cardoso (60.), ill. Nunez (33.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye