Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

38 éves, korábbi Serie A-gólkirályt igazolna a Juventus – sajtóhír

Az olasz futballról mindig jól értesült újságíró, Gianluca di Marzio hozta le a hírt, miszerint a Juventus azon gondolkodik, hogy ismét leigazolják a Sampdoria 38 éves gólvágóját, Fabio Quagliarellát.

A hírek szerint a Juventus jelenleg azon dolgozik, hogy összehozza Európa legöregebb csatársorát, legalábbis ha a top 5 bajnokságot nézzük. A torinói klub állítólag már meg is találta Cristiano Ronaldo partnerét a támadósorban, Fabio Quagliarella személyében. Az olasz játékos január 31-én tölti be a 38. életévét, de még mindig nagyon gólerős: a Sampdoria kapitánya ebben a szezonban 14 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, ezeken pedig 7 gólt szerzett. Ronaldo jelenleg 14 találatnál tart az idényben, de azért ő mégis “csak” 35 éves.

Gianluca Di Marzio szerint Quagliarella szeretne visszatérni a Juventusba, ahol már egyszer játszott 2010 és 2014 között. Az újságíró ráadásul részleteket is közölt a Juve ajánlatáról: a címvédő már most januárban leigazolná a támadót, azonban csak a szezon végéig kínálnának neki egy szerződést, a játékos viszont ragaszkodik ahhoz, hogy 2022-ig szóljon a kontraktusa. Quagliarella jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le a Sampdoriánál, de szinte biztos, hogy meghosszabbítanák egy évvel, ha ezt a játékos is szeretné.

A Sampdoria viszont csak akkor hajlandó belemenni az üzletbe, hogy ha a Juventus 1 millió eurót fizet a csatárért, de az átigazolási összegről jelenleg is tárgyalnak. Ettől függetlenül a hírek szerint már keresik Quagliarella utódját: két név merült fel eddig, Sam Lammers (Atalanta) és Patrick Cutrone (Wolves/Fiorentinánál kölcsönben) személyében.

Ronaldo bár most is bejelentkezett a gólkirályi címért, Quagliarella már egyszer megelőzte ebben a versenyben: a portugál első szezonjában a Serie A-ban a Sampdoria támadója lett a bajnokság gólkirálya 26 találattal, míg CR csak a 4. lett 21 góllal.