Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: óriási meglepetés! Kiesett az Atlético Madrid!

A spanyol Király-kupa (Copa del Rey) keddi mérkőzései után a szerdai játéknapon is szép számmal bonyolítottak le mérkőzéseket a legjobb 32 közé jutásért…

Óriási meglepetéssel folytatódtak a Spanyol Király-kupa küzdelmei, ugyanis a 18 órai mérkőzésen a La Ligában listavezető Atlético Madrid csapata a harmadosztályú Cornellá elleni 1-0-s vereségével máris búcsúzott a sorozattól. Diego Simeone együttese bár nem volt kimondottan tartalékos, azért néhány húzóember pihenőt kapott, és nem könnyítette meg a csapat boldogulását, hogy hamar hátrányba került, ráadásul sérülés miatt elvesztette Giménezt. A “Matracosok” a 63. percben Ricard Sanchez kiállításával tíz főre fogyatkoztak, emberhátrányban pedig nem bírtak kiegyenlíteni a lelkes katalán kis csapat ellen, így idejekorán búcsúztak a sorozattól. Mint ismeretes, az Atléti az utolsó négy bajnokiját megnyerte az első osztályú bajnokságban.

Cornella (III.) – Atlético Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Jiménez (7.), ill.
Kiállítva:
ill. Ricard Sánchez (63.)

A többi mérkőzésen nem történtek már ekkora meglepetések, az élvonalbeliek közül legközelebb a Granada állt a kieséshez Segunda B-s ellenfelével szemben, de hosszabbításban ki tudta harcolni a továbbjutást. Ugyancsak egygólos sikert aratott a Levante, az Elche és a Deportivo Alavés idegenben egy-egy harmadik ligás csapat ellenében, míg a legsimábban az Osasuna lépett tovább.

Király-kupa, a 32 közé jutásért:

Portugalete (III.)-Levante 1-2
La Nucia (III.)-Elche 0-1
Leonesa (III.)-Granada 1-2 – hosszabbítás után
Mutilvera (III.)-Real Betis 1-3
Cornella (III.)-Atlético Madrid 1-0
Deportivo La Coruna (III.)-Deportivo Alavés 0-1
Olot (III.)-Osasuna 0-3

Ami a további mérkőzéseket illeti, a másodosztályú csapatok közül a Las Palmas búcsúzott váratlanul, az élvonalból tavaly kieső Leganés kiharcolta a továbbjutást. A Fuenlabrada büntetőkkel, a Málaga hosszabbításban lépett tovább a következő körbe.

Navalcarnero (III.)-Las Palmas (II.) 1-0
Numancia (III.)-Almeria (II.) 1-2
Socuellamos (III.)-Leganés (II.) 0-2
Haro Deportivo (III.)-Rayo Vallecano (II.) 1-3
Burgos (III.)-Espanyol (II.) 0-2
Castellón (II.)-Tenerife (II.) 0-2
Fuenlabrada (II.)-Mallorca (II.) 2-2 – büntetők után: 7-6
Málaga (II.)-Real Oviedo (II.) 1-0 – hosszabbítás után