Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi duplája is kellet a Barcának az Athletic Bilbao ellen – videóval

A Barcelona a 2. fordulóban elhalasztott bajnokiját pótolta az Athletic Bilbao ellen, és bár az elején és a végén ráijesztettek a baszkok a katalánokra, végül Messi vezérletével simán nyert Ronald Koeman gárdája. 

Nagyon hamar, már a 3. percben megszerezte a vezetést az Athletic Bilbao, amikor García passzát Inaki Williams vitte be a tizenhatoson belülre, aki kicselezte Lenglet-t is, majd lőtt, ezt pedig Ter Stegen már nem tudta védeni. A Barca azért fölényben játszott, és a 14. percben már ki is tudtak egyenlíteni. Unai Simón hibája után Messi passzát De Jong fejelte középre, majd Pedri szintén fejjel higgadtan bólintott a kapuba. Több támadása is volt a Barcának, de végül a 38. percben szerezték meg a vezetést: Pedri sarkazott Messi elé, aki a bal alsóba lőtt. Több gól már nem esett a játékrészben. 

A második félidőben sem változott a játék képe, kevés helyzet, de Barca-fölény jellemezte. Az 50. percben azért az Athletic is megmutatta magát, amikor Balenziaga beadását a rövid sarok mellé rúgta a bevetődő Williams. A 61. percben azonban ismét betalált a Barca, ismét Messi révén: Griezmann passza után az argentin a bal felsőbe lőtt, a labda pedig a lécről pattant a hálóba. A 71. percben megint Messi állt közel a gólhoz, amikor nagyjából 21 méterről a jobb kapufára lőtte a labdát. A hajrában még megnyomta a Bilbao, és úgy tűnt, már nem fog változni az eredmény, amikor a 90. percben szépítettek a hazaiak: Messi adta el a labdát, Berenguer pedig Muniainhoz passzolt, aki nagyjából 15 méterről a bal alsóba lőtt. Bár szoros volt a vége, a Barcelona kihúzta, és megszerezte a három pontot.

Athletic Bilbao – Barcelona: 2-3 (1-2)
Helyszín: San Memes (Bilbao) Vezette:
Gólszerzők: Inaki Williams (3.), Muniain (90.) ill. Pedri (14.), Messi (38. 62.)
Sárga lap: Vesga (27.), Garcia (70.) ill. Lenglet (57.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: