Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: féltucatot rámolva állt élre a Besiktas – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 17. fordulójának szerdai mérkőzései közt a Galatasaray előzőnapi mozgalmas veresége után óriási lehetőség adódott a Besiktas csapata előtt…

Bizonyára még a vártnál is jóval simábban, a végére gólfesztivált tartva, 6-0-val intézte el a Besiktas a vendég Rizespor együttesét a szerda esti órákban. Az első játékrész során a kanadai Cyle Larin tíz perc különbséggel duplázni tudott, és bár több ordító lehetősége is voltak a fekete-fehéreknek, ekkor még nem kezdték el számolatlanul lőni az újabb és újabb gólokat. A térfélcserét követően Oguzhan Özyakup jóvoltából növelték tovább a különbséget, és sokáig úgy tűnt, hogy a békés, 3-0-s eredménnyel lehozzák a találkozót. A mérkőzés hajrájában azonban a Besiktas gólfelelőssé előlépő észak-amerikai légiósa még egyszer megrázta magát és ezúttal négy percen belül szerzett újabb két gólt, így az idény eddig eltelt szakaszában hatszor eredményes Larin négy találattal zárta az összecsapást. A végső kegyelemdöfést az utolsó percekben a csereként beállt ifjú Ajdin Hasic adta meg az atomjaira hulló Rizespornak.

Sikerével a Besiktas azonnal a török tabella élére ugrott, három ponttal megelőzve Gaziantep csapatát, míg a Rizespor a mostani mészárlás ellenére a tizenkettedik pozícióban tanyázik.

Besiktas – Rizespor 6-0 (2-0)
Gólszerzők: Larin (19., 31., 79., 83.), Özyakup (56.), Hasic (89.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye