Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos előnyről kapott ki a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának nyitómérkőzését a Mönchengladbach és a Bayern München vívta. A rekordbajnok igen gyorsan kétgólos előnybe került, ám ezt meg tudta fordítani a Gladbach és otthon tartotta mind a 3 pontot.

Álmoskásan kezdtek a felek az első 15 percben, nem sokkal később viszont büntetőhöz jutott a Bayern, miután Neuhaus kézzel ért a labdához. A megítélt tizenegyest Lewandowski magabiztosan értékesítette, 0-1! A Bayern így 8 mérkőzés után először nem került hátrányba a mérkőzés elején. A vezetés megszerzése után 6 perccel megduplázta előnyét a bajor gárda, Goretzka bombájának köszönhetően, 0-2! Hansi Flick csapata viszont ezúttal sem úszta meg kapott gól nélkül. A 36. percben Neuhaus ugratta ki Hofmannt, aki mattolta Neuert, 1-2! A szünet előtt ismét kapitulált a müncheni védelem, ugyanis Hofmann újra eredményes tudott lenni, 2-2!

A második játékrészt ott folytatta a Gladbach, ahol az elsőt abbahagyta. A 49. percben Neuhaus gyönyörű találatával ugyanis már átvették a vezetést, 3-2! A Bayern ezt követően sokáig nem tudott komoly nyomást gyakorolni a hazaiakra, akik a 70. perctől egyre inkább csak a védekezésre koncentráltak. A bajorok a mérkőzés utolsó percein kívül nem tudtak nagy lehetőségeket kidolgozni, ám a Gladbach jól állta a sarat és kétgólos hátrányból fordítva megnyerték a találkozót!

B. Mönchengladbach – Bayern München 3-2 (2-2)
Helyszín: Borussia-Park Vezette: H. Osmers
Gólszerzők:
Hofmann (36., 45.) Neuhaus (49.) ill. Lewandowski (20. – büntető), Goretzka (26.)
Sárga lapok:
Ginter (62.) ill. Süle (63.)
Kiállítás: – ill. –

B. Mönchengladbach: Sommer – Bensebaini (Jantschke 89.), Elvedi, Ginter, Lainer – Neuhaus, Zakaria (Hermann 74.), Kramer, Hofmann (Wendt 89.) – Stindl (Wolf 82.), Embolo Vezetőedző: Marco Rose

Bayern München: Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Davies – Goretzka, Kimmich, Sané, Müller, Costa (Coman 68.) – Lewandowski Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló további programja:

Szombat:
15:30 Freiburg – Köln
15:30 Bayer Leverkusen – Werder Bremen (Tv: Sport 2)
15:30 Mainz – Frankfurt
15:30 Schalke – Hoffenheim
15:30 Union Berlin – Wolfsburg
18:30 RB Leipzig – Borussia Dortmund (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Augsburg – Stuttgart (Tv: Sport 2)
18:00 Bielefeld – Hertha Berlin (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: