Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Veszélyben van a lengyel csatár Eb-szereplése

A lengyel szövetség második számú vezetője, Marek Kozminski nem szolgált jó hírrel a közelgő Európa-bajnoksággal kapcsolatban. A korábbi válogatott játékos szerint Arkadiusz Milik hiába hazája egyik legjobbja, mégis lecsúszhat a kontinens tornáról.

Az egykoron Olaszországban légióskodó Kozminski az Il Messaggeronak nyilatkozott. A sportvezető nagyon elkeseredettnek tűnt a Napoliban mellőzött Arka Milik helyzetét illetően. A 27. születésnapja előtt álló lengyel csatár ebben az idényben még nem léphetett pályára, lévén lejáró szerződése hatálya mellett már az elmúlt nyáron el akarta hagyni a nápolyi klubot.

Kozminski így fejezte ki aggodalmat, az 56-szoros válogatott játékos iránt:

„Válogatottunknak szüksége van rá. Régóta tapasztaljuk már a mostani valóban kellemetlen helyzetet. Ezer mondanivalónk lehetne. Egyik a Juvéról, máskor az Atléticoról vagy az Olympique Marseille-ről hallani. Figyeljük a helyzetét, mert nagy a kockázata az Európa-bajnokság kihagyásának. Egy éven keresztül egy helyben maradni őrültség lenne, még mindig sokat adhat a válogatottnak, de idővel elveszíti a fizikai állapotát. Erős, egészséges játékosról beszélünk, de vissza kell térnie az edzéshez és főleg a játékhoz.”.

A lengyel válogatott az idei évre halasztott Európa-bajnokság E csoportjában szerepel, az ellenfél Spanyolország, Svédország és Szlovákia lesz.