Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: óriásit izzadt az Arsenal! – VIDEÓVAL

Szokás szerint nehéz sorsolást kapott az Arsenal az FA-kupában. A bajnokságban végre feléledni látszó londoniak elsőligás ellenfelet, a Newcastle Unitedet látták vendégül a kupában. A két együttes a sorozatban utoljára 2008. januárjában találkozott.

FA-kupa – 3. forduló
Tragikomikus ősz után éledezik az Arsenal, bár korai lenne kiemelni Mikel Arteta építő munkáját. A spanyol szakember bő egy év után komoly hullámvölgyeket élt már meg a kispadon a játékosaival együtt. A két együttes egyébként februárban találkozott egymással utoljára: az „Ágyúsok” 4-0-val küldték haza a Newcastle-t.
A „Szarkák” mai látogatása sem sikerült végül túl jól: igaz, csak hosszabbításban véreztek el a zártkapus Emirates-ben. Az Arsenal az első félidőben simán dominált mezőnyben és támadójátékban egyaránt, ám csak a szünet utáni „sorcsere” volt képes arra, hogy nyerőcsapat álljon össze. A szurkolók által sokat szapult Willian lehet, hogy jó ideig utoljára volt kezdő a londoniaknál. A hazaiak végül csak a hosszabbítás második félidejében tudták eldönteni a továbbjutást: két csere működött együtt. Az alig pár másodperce a pályán bóklászó Lacazette fejes passzát váltotta gólra a helyiek új kedvence, Emile Smith Rowe.
Aubameyang hajrában szerzett gólja pedig már csak a végső kegyelemdöfést adta meg a Newcastle-nek, amely alig-alig jelentett valós veszélyt Bernd Leno kapujára.

Arsenal – Newcastle United h.u.: 2:0 (0:0, 0:0)
G.: Smith Rowe (109.), Aubameyang (117.) ill.

Smith Rowe gólja: