Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kétgólos hátrányból egyenlített az Ajax a PSV ellen – videóval

A vasárnapi játéknapon rendezték a holland bajnokság (Eredivisie) aktuális kiírásának csúcsrangadóját, melyen az Ajax Amszterdam és a PSV Eindhoven személyében a mezőny első két helyezettje csapott össze egymással…

Az Ajax Amszterdam és a PSV Eindhoven egy rendkívül izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott egymással, úgy hogy a vendégek már két góllal is vezettek. A vendégek idejekorán sokkolták a listavezetőt, hiszen a sérülés után visszatérő izraeli Eran Zahavi már a második percben eredményes volt, majd a játékrész derekánál újfent mattolni tudta Onana kapust. A nehezen ébredő Ajax a folytatásra egyre inkább kézbe vette az irányítást, és a szünet előtt Quincy Promes egyetlen gólra zárkóztatta fel az övéit, miután Tadic előkészítéséből talált be. Erik ten Hag a félidőben küldte pályára az új igazolás Sebastien Hallert, aki öt perc után gólt is szerzett, ám a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Egyre jobban állandósult az Ajax fölénye, szinte futószalagon alakították ki a helyzeteket, és végül a 65. percben Haller passzából Anthony egyenlítette ki a mérkőzés állását. A végjáték kifejezetten izgalmasan alakult, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a harmadik, mindent eldöntő gól megszerzésére, azonban egyik fél sem tudott élni a kínálkozó helyzetekkel, így pontosztozkodást történt.

Az Ajax így egy ponttal továbbra is maradt az élen az üldöző PSV előtt, kettejük döntetlenjének nagy nyertese kétségkívül a délután a Sparta Rotterdam ellen városi rangadót nyerő Feyenoord együttese, amely az éllovast három pontra közelítette meg.

Ajax Amszterdam – PSV Eindhoven 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Promes (40.), Anthony (65.), ill. Zahavi (2., 21.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye