Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemcsak az időjárás fagyott le Madridban, hanem Benzema teljesítménye is

A Real Madrid gólnélküli döntetlent játszott az Osasuna ellen a spanyol bajnokság 18. fordulójában, ami több okból is aggasztó lehet a csapat számára, de talán az egyik legnagyobb probléma, hogy egy szem csatára, Karim Benzema meccsek óta borzalmas teljesítményt nyújt, derül ki a Marca írásából.

Karim Benzema teljesen lefagyott a kapu előtt, ahogy Madrid is az elmúlt napok hatalmas hóesése után. A Real Madrid francia csatára most már három mérkőzése gólképtelen, egyetlen asszisztott sem osztott ki, de ami talán a legrosszabb, hogy még kaput eltaláló lövése sem volt, emellett pedig a mindig emlegetett mezőnymunkája is elhanyagolható volt.

Mindez nagyon rossz hír a Real Madrid számára, mivel Benzema még így is a leggólerősebb játékos jelenleg a csapatban, hiszen a lőtt gólok 32,4 százalékát ő szerezte – 12-t a 37-ből – ebben a szezonban. A francia csatár azonban rossz teljesítménye ellenére is érinthetetlen a csapatban, 90 perceket játszva a mérkőzéseken.

Benzemának egész madridi karrierje alatt voltak hullámvölgyek a játékában, de ezt korábban ellensúlyozta Cristiano Ronaldo, akiben mindig lehetet bízni, ha góllövésről volt szó. Ebben az esetben azonban nem ez helyzet. Nincs másik gólszerző a csapatban, jelenleg Luka Modric és Casemiro áll Benzema mögött a házi góllövőlistán 4-4 találattal. Egy ilyen csapat egyszerűen nem engedheti meg azt magának, hogy nincs egy második csatára: a Bayern Münchenben Lewandowski 23 gólja mellett Thomas Müller 9 alkalommal talált be. A Juventusban Cristiano Ronaldo 18 gólja mellett ott van Alváro Morata 10 találata, míg a PSG-ben Kylian Mbappé és Neymar is termeli a gólokat, és így tovább.

Luka Jovic és Mariano Diaz olyan kevés lehetőséget kap Zinedine Zidane-tól, hogy nem csak megmutatni nincs alkalmuk, hogy mire képesek, de a folyamatos játéklehetőség hiánya miatt a teljesítményük sem lesz jó. A Real Madridnak nagyon gyorsan megoldást kell találni a csatárproblémáira, ami nem csak a jelenben, de a jövőben is nagy gondot fog majd okozni.