Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Döntetlen a forduló rangadóján! – Videóval

A Serie A 17. fordulójának nagy rangadóján egy fordulatos találkozón osztozkodott négy gólon és két ponton az Inter és az AS Roma. 

Ellentétes előjelekkel készültek a csapatok a találkozóra. A Róma folytatni kívánta három meccses győzelmi sorozatát; az Inter pedig az előző fordulóban a Sampdoriától elszenvedett kellemetlen vereségből, és egy nem teljesen egészséges Romelu Lukakuval érkezett.
A belga gólgép a Samp elleni csupán csereként játszhatott, most visszakerült a kezdőcsapatba, de láthatóan nem volt a legfrissebb. Lukaku puszta jelenléte viszont már önmagában is fenyegetést jelent, vigyáztak is rá nagyon a “farkasok”.

Az Inter nehezen találta a ritmust, és ezt nehezítette, hogy egy római ellentámadás végén korán hátrányba került: Lorenzo Pellegrini lövése utat talált Handanovic hálójába (1-0). A félidő végére kezdett váltani az Inter, ám csak egy lesgólig jutott, Lautaro Martinez révén. Ezt leszámítva Pau Lopezt kapus nem igazán dolgoztatták meg a milánóiak

https://www.youtube.com/watch?v=zoyjQtvS4Rc

A szünet után nagyot fordult a meccs képe, a hazaiak elég passzívvá váltak, érezhető volt, hogy érik az Inter-gól, amely azok után született meg, hogy előbb Lukaku fejelt közelről éppen hogy a kapu mellé, majd Lautaro Martinez lőtt közelről Pau Lopez kapusba. Az 56. percben azonban Marcelo Brozovic szögletét Milan Skriniar védhetetlenül bólintotta a római kapuba. (1-1)

https://www.youtube.com/watch?v=60pajd_utHk

A bekapott gól alaposan megzavarta a hazaiakat, akik bő egy óra elteltével Achraf Hakimi pazar gólja után már hátrányba is kerültek (2-1).

Az Inter ekkor olyan fölényben futballozott, hogy egy újabb góllal eldönthette volna a találkozót. De mivel nem tette, a meccs tartogatott még egy fordulatot: Az éledező “farkasok” Gianluca Mancini fejesével a hajrában egyenlíteni tudtak. (2-2)

A meccs összképét tekintve – az AC Milan nagy örömére – igazságosnak mondható a döntetlen. Érdekesség, hogy a két csapat sorozatban hatodszor osztozkodik a pontokon egymással ellen.

AS Roma – Inter 2-2 (1-0)
Stadio Olimpico, Vezette: M. Di Bello
Gólszerzők: Pellegrini (17.), Mancini (86.) illetve Skriniar (56.), Hakimi (63.)
Sárga lap: Smalling (45+1.), Mancini (65.), Villar (77.)  illetve Lukaku (43.), Bastoni (67.)
Piros lap: –

Roma: P. Lopez – Ibanez, Smalling, Mancini – Karsdrop, Villar, Veretout (Cristante, 79.), Spinazzola (B. Peres, 73.) – Mkhitaryan, Pelelgrini – Dzeko (Mayroal, 89.). Vezetőedző: Paulo Fonseca

Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (Young, 34.), Barella, Brozovic, Vidal (Gagliardini, 82.), Hakimi (Kolarov, 82.) – Lukaku, L, Martinez (Perisic, 77.). Vezetőedző: Antonio Conte

A forduló további programja:

15:00

Parma – Lazio (Tv: Digi Sport 2)

Udinese – Napoli (Tv: Digi Sport 1)

Verona – Crotone

18:00

Fiorentina – Cagliari (Tv: Digi Sport 1)

20:45

Juventus – Sassuolo (Tv: Digi sport 1)

Hétfő

20:45 Spezia – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: