Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Onódi Ákos elárulta, hogy minek köszönhető a Liverpool ellen mutatott teljesítménye

A magyar játékos nem akármilyen klub ellen debütálhatott az Aston Villa felnőtt csapatában, ráadásul mindezt kiválóan tette.


Onódi Ákos
, az Aston Villa fiatal magyar kapusának elmondása szerint korai még arról beszélni, hogy mikor debütálhat a Premier League-ben, hiszen addig még nagyon hosszú út áll előtte.

A koronavírus-fertőzések miatt tartalékosan felálló Oroszlánok kapuját pénteken, a Liverpool elleni FA Kupa mérkőzésen a 19 éves kapus védte és ugyan 4–1-re kikaptak, de így is sok dicséretet kaptak az összecsapás után. Az ifjú labdarúgó olyan játékosokkal állt szemben egy-egy helyzetnél, mint Sadio Mané vagy Mohamed Salah.

A győri nevelésű Onódi 2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as kerethez tartozott, de fél évvel ezelőtt felkerült az U23-as együtteshez.

“A hirtelen stresszhelyzet, az adrenalin jót tesz a teljesítményemnek” – mondta a találkozót követően a 19 éves hálóőr.

Onódi Ákos, akinek nyolc védése volt a mérkőzésen, nyár óta minden nap a felnőtt csapattal edz, ennek ellenére úgy véli, még korai lenne a bemutatkozása az első gárdában.

“Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak a Premier League-ben és ott is meg tudjam állni a helyemet” – nyilatkozta a magyar játékos.