Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Sevilla sem jelentett akadályt, őszi bajnok az Atlético – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság hétközi rangadóján az Atlético Madrid hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Sevilla ellen, így Diego Simeone gárdája biztosan a tabella élén zárja a szezon első felét.

Az összecsapásnak kiváló formában nekivágó madridiak az első félidőben kevesebbet birtokolták a labdát andalúziai ellenfelüknél, ám a szervezett védekezésre nem találtak megoldást Julen Lopetegui fiai. Sőt, a hazaiaknak így is több kaput eltaláló lövésük volt a játékrészben, ez érdemben negyedóra elteltével mutatkozott meg: a mostanában régi önmagát idéző Thomas Lemar remekül passzolt Kieran Trippier elé, akinek a középre tett labdájára Ángel Correa érkezett – az argentin támadó az átvétel után fordulásból volt eredményes. Nem sokkal később a Matracosok megduplázhatták volna előnyüket, Bono kapus viszont résen volt Luis Suárez lehetőségénél.

A fordulást követően a vendégek szinte azonnal gólhelyzetbe kerültek, azonban Jan Oblak bravúrral hárítani tudta Youssef En-Nesyri próbálkozását. A Sevilla a mezőnyfölény ellenére nem tudott veszélyes lenni, a lövések rendre elkerülték az Atléti kapuját. Ráadásul a hajrához közeledve a csereként beálló Saúl Niguez betalált a túloldalon, ezzel végérvényesen eldöntve a három pont sorsát – az előkészítést Marco Llorente jegyezte.

Az újabb sikernek köszönhetően négy pont a Simeone-csapat előnye a rivális Real Madridhoz képest, mi több, a piros-fehérek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a Királyi Gárda. A Sevilla jelenleg a 6. helyen tanyázik, méghozzá egy elhalasztott meccsel a tarsolyukban.

Atlético Madrid – Sevilla FC 2–0 (1-0)
Gólszerzők: Correa (17.), Saúl (76.)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: