A Milan megtartaná a Real játékosát – sajtóhír

A legfrissebb spanyol lapértesülések szerint az olasz bajnoki listavezető AC Milan együttese az aktuális kölcsön után a továbbiakban is foglalkoztatni szeretné a Real Madrid labdarúgóját…

A spanyol Marca információi szerint az AC Milan vezetősége nyitott arra, hogy a 2020-2021-es szezonra a Real Madridtól kikölcsönzött Brahim Díaz játékjogát jövő nyáron ismét megszerezze a spanyol címvédőtől akár véglegesen, vagy akár egy újabb kölcsön formájában.

A 21 éves irányító 2016-ban még a Manchester City színeiben mutatkozott be a profik közt, tavaly januárban a “királyi gárda” 15.5 millió font ellenében vásárolta meg őt. Díaz másfél idény alatt csupán 21 tétmérkőzésen jutott lehetőséghez, az elmúlt kiírásban mindössze hat bajnokin került bevetésre, és összesen tíz meccset játszott. A több játéklehetőség érdekében az aktuális évadot megelőzően adták őt kölcsön a poraiból feltámadó olasz együttesnek, amely színeiben egyelőre úgy tűnik, hogy Díaz maximálisan élni tudott a kínálkozó lehetőséggel, és húzóemberré nőtte ki magát.

Az elmúlt idényben a Serie A-ban csak a hatodik helyen végző Rossoneri egyelőre vezeti az olasz bajnokságot, miközben a málagai születésű tehetség 22 tétmérkőzésen négy gólt és három gólpasszt regisztrált.

Díaz szerződése 2025-ig érvényes a “királyi gárdánál”, ám a spanyol sajtó szerint a madridiak végleg egyelőre nem akarnak megválni tőle.