Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Koeman szerint nem ők a favoritok a Szuperkupában!

A Real Sociedad elleni spanyol Szuperkupa elődöntő (Tv: Digi Sport 1, 21:00) előtti sajtótájékoztatón a katalánok trénerét megkérdezték arról, hogy jó formában lévő csapatát favoritnak tartja-e a sorozat megnyerését illetően. Koeman hosszasan fejtette ki válaszát. 

“Nem gondolnám, hogy favoritok lennénk. A korábbi meccseken mutatott jó formánk nem befolyásol semmit. A Real Sociedad remek csapat, nemrég még vezette is a La Ligát. Jó pár meccsüket láttam, és mindig az volt a benyomásom, hogy az egyik legjobb futballt játsszák a bajnokságban.” – Kezdte gondolatmenetét Koeman.

“Számomra nincs favoritja a Szuperkupának. A négy csapat mindegyike megnyerheti a kupát, már csak azért is, mert olyan a mentalitásuk.” – Folytatta a katalánok trénere, aki ezt követően saját csapatára tért ki.

“Folytatni szeretnénk azon az úton, amelyre az elmúlt időszakban ráléptünk. A csapat fejlődik, a szerdai meccs pedig egy újabb lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk, valóban jó irányba tartunk. Magabiztosan és koncentráltan várjuk a találkozót. Szeretnénk tovább jutni, de mint mondtam, egy nagyon erős ellenfél vár ránk.” – Így Koeman, akit megkérdeztek arról, hogy mi a véleménye egy esetleges Real Madrid elleni El Clásicóról a fináléban.

“Nem szeretek a döntőről beszélni, főleg nem akkor, amikor egy elődöntőre készülünk. Ahhoz, hogy összejöjjön a Real elleni finálé, nyernünk kell, ahogyan nekik is. Ha így lesz, akkor beszélhetünk a döntőről.” – Jött a válasz az 57 esztendős holland trénertől.