Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Lukaku fejelte tovább a szenvedő Intert!- Videóval

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében az AC Milan után a másik milánói sztárcsapat, az Inter is megszenvedett a továbbjutásért. Antonio Conte csapata hosszabbításban múlta felül a Fiorentinát, és várhatja majd épp a Milan elleni városi derbijét a következő körben. 

Nem várt könnyű mérkőzés a milánóiakra Firenzébe, amely ha nem is volt szemkápráztató, igazán lüktetőre sikeredett.

Az eső félidő az Interé volt, Antonio Conte csapata vezetett is Arturo Vidal büntetőjével (0-1).
A fordulást követően a Fiorentina kezdetben úgy tűnt, nem találja a ritmust, aztán Cristian Kouamé bődületesen nagy gólja mindent megváltoztatott (1-1).

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik, hogy Kouamé találata előtt nem sokkal Lautaro Martineznek az ötösön belülről, a kapussal szemben állva sem sikerült eltalálnia a kaput – Ez pedig megbosszulta magát.

Az egyenlítés felhozta a Fiorentinát, kiegyenlítetté vált a mérkőzés, ahol mindkét félnek megvoltak a lehetőségei az újabb gól megszerzésére, de a rendes játékidő hátralévő részében nem született újabb gól, jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer 15 perces ráadásban gyűrték-gyömöszölték egymást az érezhetően egyre fáradó felek, és amikor már úgy tűnt, hogy nem születik újabb gól, a 119. percben érkezett (ki más?) mint Romelu Lukaku és eldöntötte a továbbjutás kérdését (1-2).

A Fiorentina nagyon közel állt a büntetőkhöz, ám egyszer feledkeztek meg Lukakuról, aki büntetett. Az Internél viszont maximum a továbbjutásnak örülhetnek, hiszen vélhetően szívesen lemondtak volna 120 percnyi hétközi játékról a hétvégi, Juventus elleni rangadó előtt.

Fiorentina – Inter 1-1 (0-1) Hosszabbítás után: 1-2
Stadio Artemio Franchi, Vezette: D. Massa
Gólszerzők: Kouamé (57.) illetve Vidal (40. -büntetőből), Lukaku (119.)
Sárga lap: Eyserric (6.), Bonaventura (27.), Kouame (57.), Igor (80.) illetve Skriniar (45.), Eriksen (79.), Vidal (84.), Hakimi (112.), Ranocchia (117.), A. Sánchez (120+1.) Lukaku (120+2.)
Piros lap: –

Fiorentina: Terracciano – Milenkovic, Martinez Quarta, Igor – Biraghi, Castrovilli, Amrabat, Caceres (Venuti, 52.) – Eyserric (Vlahovic, 52.), Bonaventura – Kouame (Callejon (97.). Vezetőedző: Cesare Prandelli

Inter: Handanovic – Koalrov, Ranocchia, Skiriniar (De Vrij, 61.) – Young (Hakimi, 69.), Vidal (Brozovic, 94.), Eriksen, Gagliardini (Barella, 81.), Perisic – L. Martinez (Lukaku, 69.), A. Sánchez. Vezetőedző: Antonio Conte