Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: blama! kiesett a címvédő Real Madrid! – videóval

Hatalmas meglepetés született a 2021-es Spanyol Szuperkupa elődöntőjén, ahol az Athletic Bilbao kiejtette a címvédő Real Madrid együttesét.

Hatalmas blama érte a Real Madrid együttesét a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, hiszen az Athletic Bilbao már az első félidő folyamán két gólos előnyre tett szert, amelyet a Habfehérek foggal-körömmel küzdve sem tudtak megfordítani a mérkőzés hátralevő részében.

Az első játékrészben a Real Madrid ismét bealudt, szokások korosodó kezdője komótosan próbálta dominálni a játékot, azonban a tempó megbosszulta magát és az Athletic Bilbao támadósora két alkalommal is sikeresen kontrázott a Fehérek védelme ellen, így Raúl Garcia duplájának köszönhetően a piros-kékek két gólos előnnyel mehettek a félidei pihenésre.

A második játékrészben ugyan felébredt a Real Madrid, azonban megannyi támadásuk megakadt a Bilbao védelmén, amelyből mindössze egy később a VAR által megadott gól vált érvényesség, megannyi lesgól és kapufa mellett. A mérkőzés hajrájában ugyan egy Sergio Ramos esést is videóbíróval ellenőriztek, végül az esetet nem találták szabálytalannak és a Real Madrid nem kapott lehetőséget az egyenlítésre.

Az Athletic Bilbao a Barcelonával csaphat össze a Spanyol Szuperkupa idei kiírásának döntőjében.

Real Madrid – Athletic Bilbao: 1-2 (0-2)
Helyszín: La Rosaleda (Málaga) Játékvezető: Munuera J. (Esp)
Gólszerzők: Benzema (73.) ill. Garcia (18. 38.)
Sárga lap: Lucas (37.) Kroos (83.) ill. Capa 857.) Garcia (84.) Simon (88.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois, Lucas Vazquez, Varane (Nacho – 46.), Sergio Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric (Valverde – 68.), Asensio, Benzema (Mariano – 88.), Hazard (Vinícius – 67.) .

Athletic Bilbao: Simon, Capa (Lekue – 68.), Nuñez, Martinez, Balenziaga (Morcillo – 79.), Marcos, Vencedor (Vesga – 68.), Garcia, Muniain (Berenguer – 71.), Raul Garcia ( Villalibe – 79.), Williams.