Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A West Ham United kiválósága az angol bajnokság egyik gigászához szerződhet – sajtóhír

Nem kevés pénzért válthat klubot a Kalapácsosok középpályása, Declan Rice, aki miatt a Chelsea jelenlegi irányítója, Jorginho távozhat.


Angol sajtóinformációk szerint a Chelsea a West Ham United védekező középpályását, Declan Ricet szemelte ki keretének megerősítésére. A két londoni együttes már akár a napokban megegyezhet a csapatváltásról, de csak nyártól csatlakozna a Kékekhez.

A 22 éves játékos a 2019/20-as idényben remekül szerepelt a kiesés ellen küzdő Kalapácsosoknál és a csapat idei jó teljesítménye is nagyban neki köszönhető. A tízszeres angol válogatott labdarúgó kiválóan megtudja szűrni a középpályát, de a támadásokban is sokat tud segíteni. A hírek szerint Jorginho eshet áldozatául az átigazolásnak, ugyanis így az olasz játékosnak nem jutna lehetőség, valamint a Chelsea nem is tartana ezáltal rá igényt a magas fizetése miatt.

Rice a Chelsea korosztályos csapataiban nevelkedett, majd 14 évesen igazolt a West Hamhez, ahol végigjárta a ranglétrát és végül az első számú csapat kirobbanthatatlan tagja lett. A kontraktusát az elmúlt nyáron hosszabbította meg, így a Kékeknek alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis 60 millió eurót kérne érte bajnoki riválisa.

A fiatal középpályás a Kalapácsosok színeiben összesen 128 tétmérkőzést játszott, amelyeken 3 gólt és 5 gólpasszt osztott ki.