Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seriea A: A Lazio nyerte a római derbit! – Videóval

Meggyőző különbséggel nyerte a Derby della Capitalét Simeone Inzaghi csapata a Serie A 18. fordulójának nyitómérkőzésén.

Az AS Roma várhatta kedvezőbb előjelekkel a városi rivális elleni összecsapást, ám hiába számított valamivel esélyesebbnek Paulo Fonseca együttese, egy ‘Derby della Capitale’ kimenetele megjósolhatatlan.

Hamar borultak is az esélyek, hiszen bő húsz perc elteltével előbb Ciro Immobile, majd Luis Alberto találatával két góllal is vezetett a Lazio.

Ahogy telt az idő, egyre feszültebbé vált a légkör (a végére 9 sárga lapot is összehozniuk a csapatoknak – a szerk.), de szerencsére ez mit sem változtatott a találkozó jó iramán.

Két gólos hátrányban az AS Roma próbálkozott becsülettel, többet birtokolta a labdát, ám ezen a napon mintha el lettek volna átkozva a kapu előtt a “farkasok”, akik csupán kétszer találták el az ellen kapuját, nem úgy mint a városi rivális Lazio: ahol a kísérlete mindegyike kaput talált (9/9 -a szerk.), így talán nem meglepő, hogy szereztek még egy gólt, Luis Alberto révén.

Mivel az AS Romának a szépítés sem jött össze, meggyőző különbségű győzelmet aratva a Lazio feljött három pontra jelenleg még harmadik városi riválisa mögé a táblázaton.

Lazio – AS Roma 3-0 (2-0)
Stadio olimpico, Vezette: D. Orsato
Gólszerzők: Immobile (14.), Luis Alberto (23. és 67.)
Sárga lap: Milinkovic-Savic (11.), Radu (20.), Acerbi (45+2.), L. Felipe (62.), L. Leiva (63.) illetve Mancini (34.), Smalling (60.), Pedro (71.)
Piros lap: –

Lazio: Reina – L. Felipe (Patric, 69.), Acerbi, Radu (Hoedt, 83.) – Lazzari, Milinkovic-Savic, L. Leive (Escalante, 65.), L. Alberto, Marusic – Immobile (Muriqi, 83.), Caicedo (Akpa Akpro, 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

AS Roma: P. Lopez – Ibanez, Smalling ,Mancini (B. Mayoral, 71.) – Spinazzola (B. Peres, 71.), Veretout (Pedro, 46.), Villar (Cristante, 60.), Karsdrop – Pellegrini, Mkhitaryan – Dzeko. Vezetőedző: Paulo Fonseca

A Serie A tabellája:

A góllövőlista élmezőnye:

 

A 18. forduló további programja:

Szombat:

15:00
Bologna – Verona (Tv: Digi Sport 2)
18:00
Torino – Spezia (Tv: Digi Sport 2)
20:45
Sampdoria – Udinese (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:

12:30
Napoli – Fiorentina (Tv: Digi Sport 1)
15:00
Crotone – Benevento
Sassuolo – Parma (Tv: Digi Sport 2)
18:00
Atalanta – Genoa (Tv: Digi Sport 3)
20:45
Inter – Juventus (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:

20:45
Cagliari – AC Milan (Tv: Digi Sport 1)