Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább erősödik a Diósgyőr

Amióta új tulajdonosa van a DVTK-nak, gőzerővel dolgoznak a klubvezetői a keret megerősítésén. Az új vezetőedző mellett, már több mint féltucat új játékos került a miskolciakhoz. Ezúttal egy korábbi NB I-es játékossal erősödtek.

A DVTK a klub honlapján jelentette be, hogy leigazolták a Magyarországon korábban, Újpesten és Székesfehérváron futballozó Asnir Suljic-ot. A 29 éves bosnyák szélső, már alá is írta a szerződését, amelynek hosszát nem hozták nyilvánosságra. A magyar állampolgársággal is rendelkező futballista korábban 108 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, melyeken 9 gólt lőtt és 35 gólpasszt osztott ki.
Nem csoda, hogy Benczés Miklós, a klub sportigazgatója is méltatta a játékost: “Asmir Suljić egy olyan labdarúgó, akit a magyar futballszerető közönség nagyon jól ismerhet, hiszen attraktív játékával előző csapatainál is kitűnt és remek eredményekhez, bajnoki és kupasikerekhez segítette korábbbi klubjait. Meccs közben szó szerint magára vonzza az ellenfél védőit, és kiváló ütemben passzol, ezzel is támogatva a támadások befejezését. Technikás, nagyon nehéz tőle megszerezni a labdát. Elsősorban nem a góljaival, hanem a gólpasszaival hívja fel magára a figyelmet.”

Suljic az izraeli, Maccabi Petah Tikva együttesétől tért vissza Magyarországra.
Suljic szerződésének hosszát nem tudjuk, azonban mezszáma, már ismert. A szélső a 91-es dresszt kapta meg. Korábban az Újpestben és a Fehérvárban is a 99-es mezszámban játszott, azonban Miskolcon ez évek óta Antal Botond birtokában van.