Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: Fordítani tudott, de majdnem elszórakozta előnyét a PSV!

A holland bajnokság (Eredivisie) 17. fordulójának szombati játéknapján a Sparta Rotterdam a PSV-t fogadta. Ugyan a hazaiak korán előnybe kerültek, de a második játékrészben 3 gólra is ellépett tőlük Roger Schmidt csapata, hogy aztán majdnem elszórakozzák előnyüket.

Nagyon korán, már a 4. percben hátrányba került a hét közepén vereséget szenvedő PSV gárdája. A hazaiak részéről Smeets talált a hálóba. 1-0! A vendégek nem igazán tudtak ellenfelük fölé kerekedni az első félidőben, de a játékrész közepén Mauro Junior fejjel egalizálni tudott, 1-1! A szünet után nagyon bekezdett Roger Schmidt csapata, ugyanis az első 4 minutumban kétszer is mattolták a rotterdamiak védelmét. A 47. percben először Malen, majd két perccel később Madueke iratkozott fel az eredményjelzőre, 1-3! A biztos előny tudatában sem lassítottak a vendégek, a 71. minutumban Max is betalált, ezzel háromra növelve csapata előnyét, 1-4! A szépítés gyorsan összejött a Spartának, Gravenberch révén a 75. percben, 2-4! 10 perccel később ismét Gravenberch előtt adódott nagy lehetőség, de nem tudtak egy gólra felzárkózni. A rendes játékidő vége előtt nem sokkal viszont büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Kharchouch értékesített, 3-4! Ezt követően mindent megtett a hazai alakulat az egyenlítés érdekében, ám a PSV-nek sikerült egy kontrával lezárnia a találkozót, aminél ismét Malen volt eredményes, 3-5! Az eindhoveniek ezzel a sikerrel javítani tudtak az előző két fordulóban elkövetett botlásoóuk után és átmenetileg 1 pontra felzárkóztak az éllovas Ajax mögé.

Eredivisie, 17. forduló
Sparta Rotterdam – PSV 3-5 (1-1)
Gólszerzők: Smeets (4.), Gravenberch (75.), Kharchouch (87. – büntető) ill. Mauro Junior (24.), Malen (47., 90+3.), Madueke (49.), Max (71.)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: