Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: szűkös győzelmet aratott a PSG idegenben – Videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 20. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén a Marseille, míg az estin a PSG lépett pályára.

Hiába az új edző, Mauricio Pochettino, a címvédő ezúttal sem rukkolt elő parádés játékkal, sőt! Az első félidőben egyetlen komoly lehetőséget sem tudtunk feljegyezni, míg a másodikban is csak hármat. A 47. és 55. percben Mbappé szerezhetett volna vezetést csapatának, azonban a fiatal francia mellé lőtt ígéretes helyzetekben. A három pontot érő találatot Kurzawa szerezte, aki egy megpattanó labdát vágott a kapuba kapásból a 70. percben. Győzelmének köszönhetően a PSG átvette a vezetést a tabellán, de a Lyon csak holnap játssza le mérkőzését.

Angers – PSG 0-1 (0-0)
Játékvezető: A. Delerue, Helyszín: Stade Raymond-Kopa (Angers)
Gólszerzők: – ill. L. Kurzawa (70.)

A Marseille a kiváló szezonrajtot követően egyre gyengébb formában vannak, ami most is megmutatkozott, ugyanis a kiesőjelölt Nimes ellen szenvedtek vereséget hazai pályán. A vezetést megszerezhették volna Thauvin révén, de a francia szélső elhibázta azt és meg is bosszulta magát. A második félidő első harmadának végén gyors két egymást követő gólt szereztek a vendégek, mindkétszer Alakouch szolgálta ki Eliassont, aki nem hibázott egyik lehetőségénél sem, ezzel begyűjtve csapatának az iszonyatosan fontos három pontot, viszont még így is a kieső 18. pozíciót foglalják el. A Marseille a hajrában még képes volt szépíteni, de a döntetlenre már nem tellett, ennek következtében csak a hatodik helyet foglalják el, pedig nemrég még a tabella élén álltak.

Marseille – Nimes 1-2 (0-0)
Játékvezető: J. Stinat, Helyszín: Stade Vélodrome (Marseille)
Gólszerzők: D. Benedetto (85.) ill. N Eliasson (55. 58.)

A forduló további mérkőzései
Péntek
Montpellier – Monaco 2-3

Vasárnap
13:00 Brest – Rennes (Digi Sport 3)
15:00 Nantes – Lens
15:00 Nice – Bordeaux (Digi Sport 3)
15:00 Strasbourg – St. Étienne
17:00 Lille – Reims
21:00 Lyon – Metz

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye