Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: botlott az éllovas; Döntetlen a szuperrangadón is! – VIDEÓVAL

A portugál bajnokság 14. fordulóját az éllovas Sporting nyitotta meg a Rio Ave elleni hazai meccsel, de szinte rögtön a lefújás után jött egy még fontosabb és érdekesebb meccs: FC Porto – Benfica.

Liga NOS – 14. forduló
Úgy látszik, hogy a szezon közepére elfáradt a Sporting. A lisszaboniak a héten már búcsúztak a portugál kupától, és most ismét buktak. Igaz, nyert helyzetből most csak döntetlenre tudták elbénázni a helyzetüket. Pedig a középmezőnyben lévő Rio Ave nem sokat tett még a pontszerzésért sem. A vendégek feleannyit birtokolták a labdát, és egyetlen pontos kapura lövésük talált utat a zöld-fehérek kapujába.
A Sporting továbbra is veretlen a ligában, és a nagy rangadó alakulásának köszönhetően megőrizte magabiztos előnyét a tabella élén.

Sporting – Rio Ave 1:1 (1:0)
G.: Pedro Goncalves (42.), ill. Gelson (61.)

Roppant kiegyenlített első félidő után a másodikban nem tudta dűlőre vinni a dolgot az emberelőnyben játszó Benfica. A hazaiak titkos fegyvere, az iráni Mehdi Taremi egyszerre lett pozitív és negatív hős egyaránt. Előbb egyenlített az első játékrészben, majd a folytatásban kiállíttatta magát. Taremi a kezdőkörben csúszott da egy vendégjátékosknak teljesen feleslegesen, majd rövid videózás után jött is a piroslap.
A döntetlen miatt egyik fél sem tudta koptatni hátrányát az éllovas Sporting mögött.

FC Porto – Benfica 1:1 (1:1)
G.: Taremi (25.), ill. Grimaldo (17.)
Kiállítva: Taremi (73.) ill. –

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: