Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Sir Alex is várja már a Liverpool – MU meccset!

A “vörös ördögök” legendás menedzsere is hangoldóik már a Premier League csúcsderbijére, a vasárnapi Liverpool – Manchester United találkozóra.

A listavezető MU a bajnoki címvédő, második Liverpoolhoz látogat, ha pedig ez nem lenne önmagában is elég, a két csapat közötti rivalizálást ismerve nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson a szezon meccseként hivatkozott a rangadóra.

“A Manchester United és a Liverpool találkozói számomra mindig is a szezon meccsei voltak. Hogy miért? Egyszerű: Nagy-Britanni két legsikeresebb klubjáról beszélünk.” – Fogalmazott Ferguson, egy jótékonysági fórumon, amikor a találkozóról kérdezték.

“Ha nyerni akarsz a Premier League-ben, ahhoz most le kell győznöd a Liverpoolt. Számomra ez nem újkeletű heylzet, hiszen az Aberdeen menedzsereként átéltem már ugyan ezt, csak akkor a Rangersen és a Celticen át vezetett az út a sikerhez. Higgyék el, a szezon meccse jön!” – Folytatta Ferguson, aki némi múltidézésbe is kezdett.

“A Liverpool ’70-es és ’80-as évekbeli sikerei egészen fenomenálisak! Ahhoz, hogy elérhessünk arra a szintre (itt mancehsteri munkásságára gondolt – a szerk.) fel kellett építenünk a klubot, hosszú távlatokban gondolkozva. Szerencsére fantasztikusan sikerült ez a munka. Most viszont, hogy visszavonultam az edzősködéstől, szerencsés vagyok, hogy kívülről láthattam a Liverpool elmúlt két évét, és azt, hogy milyen fantasztikus munkát is végzett Jürgen Klopp.” – Így Sir Alex, aki vélhetően a a jótékonysági fórumnak is köszönhetően azért visszafogta magát, hiszen mint tudjuk, a skót edzőfejedelem sohasem szívlelte Merseyside-i riválisát. Elég csak Ferguson egyik híresség vált edzői mondására gondolnunk: “A Legnagyobb sikerem az, hogy letaszítottuk a Liverpoolt a ****a trónjáról!”

 

A Lvierpool – Manchester United rangadót vasárnap 17:30-tól a Digi Sport 1 élőben közvetíti!