Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb RB Leipzig védő a Liverpool célkeresztjében! – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool gárdájának legfrissebb kiszemeltje az RB Leipzig védője, Ibrahima Konaté.

Folyamatosan keringenek pletykák arról, hogy a Liverpool kit szeretne megszerezni a téli átigazolási időszakban a védelem megerősítésére. Leggyakrabban Koulibaly és Upamecano neve merül fel a “Vörösökkel” kapcsolatban, de mindkettőjük mozdíthatatlannak tűnik januárban. Utóbbi csapata, az RB Leipzig nemrég le is szögezte, hogy nyárig nem hajlandó megválni tőle. A Bild legfrissebb értesülései szerint viszont a Liverpool a lipcsei gárda egy másik hátvédjére vetné ki a hálóját, méghozzá Ibrahima Konatéra. A beszámolók alapján őt könnyebben elengedné csapata, mint Upamecanót, de nem a Liverpool az egyetlen érdeklődő a védő iránt, ugyanis az Arsenal és a Bayern München is figyeli a 21 esztendős futballistát.

Konaté 2017 nyara óta erősíti a Leipzig keretét, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 86 mérkőzésen lépett pályára. Ez idő alatt 4 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 40,5 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.