Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter nem tudja kifizetni a Realnak Hakimi árát

Nagy bajban van a koronavírus-járvány miatt az olasz Inter csapata, és emiatt nem tudják kifizetni a Real Madridnak a megbeszélt első részletet sem Achraf Hakimi átigazolási díjából. 

Komoly bajban van az Inter csapata a pandémia okozta gazdasági helyzet miatt. Achraf Hakimit a nyáron szerződtették a Real Madridból 40 millió euró ellenében, és már akkor úgy egyeztek meg, hogy részletekben fogják kifizetni az átigazolási díjat. Az első részlet, nagyjából 10 millió euró az előző hónapban lett volna esedékes, de az Inter nem utalt a spanyol klubnak, mivel jelenleg olyan rossz pénzügyi helyzetben vannak.

A kifizetést el tudták tolni március 30-ig, de ez nem fogja megoldani a problémát. A hírek szerint az Inter a játékosainak több hónapnyi bért nem tudott kifizetni, mivel a klubot tulajdonló Suning Group is rossz helyzetbe került. A cég tulajdonosa, Steven Zhang jelenleg is új befektetőkkel tárggyal, hogy meg tudják oldani a pénzügyi gondokat.

Az Inter vezetősége szombaton ült össze, és ígéretet tettek arra, hogy az elmaradt júliusi és augusztusi béreket február 16-ig kifizetik, viszont még mindig ott van a novemberi és a decemberi is, amivel tartoznak a játékosoknak.

Hakimi azonban így is nagyon élvezi azt, hogy az Interben játszhat, és ez meg is látszik a teljesítményén: eddig 6 gól és 5 gólpassz szerepel a neve mellett minden sorozatot figyelembe véve.