Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: a sereghajtó pontot rabolt a Rangers ellen

A Celtic sorozatos pontvesztései után az éllovas Rangers alakulata a forduló előtti sereghajtó Motherwell otthonában készült tovább növelni előnyét a skót bajnokság (Premiership) élén…

Óriási meglepetésre a Rangers csak 1-1-es döntetlent harcolt ki a Motherwell vendégeként. Bár a vendégek az első percektől fogva mezőnyfölényben játszottak, komolyabb gólszerzési lehetőséget képtelenek voltak kialakítani, a játékrész derekánál pedig Devante Cole egy remek bejátszást továbbított a Rangers kapujába. Az esélytelenebb házigazda jókora meglepetésre került előnybe, és ami talán még nagyobb szó, hogy teljesen megérdemelten is vezetett az első félidőben önmagát csak kereső éllovas ellen. A szünet után aztán szép lassan felébredt Steven Gerrard együttese, és egyre több helyzetet alakított ki, az utolsó húsz percen belülre fordulva Barisic beadásából a csereként pályára küldött Cedric Itten fejjel egyenlítette ki a mérkőzés állását. A hajrában hiába voltak lehetőségei a Rangersnek a második találatra, végül meg kellett elégedniük a veretlenségük megőrzésével a szimpatikusan küzdő kis csapat ellen.

Gerrardék ezzel mindössze harmadik alkalommal vesztettek pontot az idényben, 21 győzelem és három döntetlen jóvoltából utcahosszal vezetik a bajnokságot.

Motherwell – Rangers 1-1 (1-0)
Gólszerzők: D. Cole (25.), ill. Itten (72.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye