Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: topklubok jelentkeztek be a spanyol védőért

Borzalmas szezont fut idén az Arsenal, és a védelem különösen sok kritikát kap a sajtótól. Mégis a gárda egyik legjobban teljesítő tagja Héctor Bellerín. A katalán jobbhátvéd Aubameyang és Leno után a legtöbb percet kapó játékosa az „Ágyúsoknak”. Állítólag nagy érte az érdeklődés.

Az olasz Calcio Mercato szerint több európai sztárcsapat is szívesen megerősítené a védelmét a még mindig csak a 26. születésnapja előtt álló Bellerínnel. A spanyol válogatottba nemrég visszakerült játékos fontos tagja az Arsenalnak. 2014. óta játszik a londoniak mezében, előtte a Barcelona ifjonca volt, ám sérülései sokat hátráltatták a kiteljesedésben.

Bellerín jelenlegi szerződése 2023-ig érvényes az Arsenalnál, így jó eséllyel csak komolyabb összegért válnának meg tőle. A csapatkapitány-helyettesért állítólag egykori nevelőklubján kívül a Juventus és a Paris Saint-Germain is bejelentkezett. Nehéz elhinni, hogy az anyagilag nagyon szűkösen leledző Barca eséllyel pályázna a megvásárlására, ám a Juve védelmére a fiatalítás, míg a párizsi hátsó alakzatra a minőségi fejlesztés lenne időszerű.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Bellerín elvágyódna-e az Emirates-ből.