Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Leverkusen legyőzte a Dortmundot! – Videóval

A Bundesliga 17. hétközi fordulójának nagy rangadóján a Bayer Leverkusen a Borussia Dortmund ellen talált vissza a győzelem útjára.

Négy nyeretlen meccsel a háta mögött fogadta a Bayer Leverkusen azt a Borussia Dortmundot, amely szintén nem mutatott top formát a közelmúlt meccsein.

A hazaiak nagy felszívták magukat erre a találkozóra. Ezt jól jelezte a leshatárról kiugró Musa Diaby 14. percben szerzett találata. (1-0)

A bekapott gól ahogyan az lenni szokott, megfogta a Dortmundot, ám szépen-lassan de magukra találtak a dortmundiak. A BVB-nek a 67. percben az egyenlítés is összejött Julian Brandt révén (1-1).

Az egyenlítés után ráadásul a vendégeknek akadt számos helyzetük, amelyeket ha jobban használnak ki (Julian Brandt például 1 méterre a gólvonaltól annyira nem tudta eldönteni, hogy kapura lőjön, vagy visszafelé passzoljon, hogy Edmond Tapsoba menteni tudott – a szerk.), rövid idő alatt meg is fordíthatták volna a találkozót (…) Ám milyen a futball!
A kimaradt lehetőségek ezúttal is megbosszulták önmagukat: Musa Diaby remek helyzetbe hozta a hajrához érve a Bayer új üdvöskéjét, a 17 esztendős Florian Wirtz-et, aki kegyetlenül ki is használta a helyzetét (2-1)

Az utolsó percekben a BVB mindent megpróbált, beállt Yousouffa Moukoko is, ám az eredmény már nem változott a remek színvonalú találkozón.
A dortmundiak részben magukat is is hibáztathatják a vereség miatt, ráadásul lépéshátrányba kerülhetnek a tabellán, hiszen a Levverkusen is megelőzte őket.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
BayArena, Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők: Diaby (14.), Wirtz (80.) illetve Brandt (67.)
Sárga lap: Bailey (73.), Diaby (78.) illetve Hummels (90+1.), Delaney (90+3.)
Piros lap: –

Leverkusen: Hradecky – Wendell (Sinkgraven, 60.), Tapsoba, Tah, L. Bender – Amiri, Aranguiz (Demirbay, 70.), Wirtz – Bailey, Alario (Schick, 69.), Diaby. Vezetőedző: Peter Bosz

Dortmund: Bürki – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham (Moukoko, 83.), Deleney – Sancho (Reyna, 73.) – Reus (Tigges, 89.), Brandt – Haaland. Vezetőedző: Edin Terzic

 

Egy időben játszották:

Hertha BSC – Hoffenheim 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Rudy (33.), Kramaric (68. és 88.)

Mainz – Wolfsburg 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Bialek (65,), Wrghorst (79.)

Korábban:

Borussia MönchengladbachWerder Bremen 1.0 (0-0)
Gólszerző: Elvedi (66.)

A forduló további, szerdai programja:

18:30

Schalke – Köln (Tv: Sport 2)

20:30

Augsburg – Bayern München

Arminia Bielefeld – Vfb Stuttgart

Freiburg – Frankfurt

RB Leizpig – Union Berlin

Tabella:

A góllövőlista élmezőnye: