Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: hatgólos meccsen esett ki a Roma, kétszer is villant a piros lap – videóval

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Spezia eseménydús és fordulatos meccsen 4–2-es győzelmet aratott az AS Roma otthonában – a fővárosiak a hosszabbítás nagy részében kettős emberhátrányban futballoztak.

Az összecsapás a lehető legjobban indult a vendégek számára, akik már az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert: előbb Andrey Galabinov értékesített egy büntetőt, Riccardo Saponara is eredményes volt. A hazaiak a szünet előtt szépíteni tudtak, méghozzá Lorenzo Pellegrini tizenegyesének köszönhetően.

A második játékrészben meglett az eredménye a Farkasok kitartásának: Henrikh Mkhitaryan a 73. percben kiegyenlítette a meccs állását. Több gól már nem esett a rendes játékidőben, így hosszabbítás következett.

A rómaiak nagyon hamar komoly bajba kerültek a túlóra során: Gianluca Mancininek és Pau López kapusnak egy percen belül a villant a piros lap. A Spezia ki is használta a kettős emberelőnyt, még két gyönyörű gólt berámoltak, így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol a Napoli lesz az ellenfelük.

AS Roma – Spezia Calcio 2–4 (2-2)
Gólszerzők: Pellegrini (43. – büntető), Mkhitaryan (73.), ill. Galabinov (6. – büntető), Saponara (15., 119.), Verde (107.)
Kiállítva: Mancini (92.), Lopez (92.)

A találkozó videós összefoglalója: