Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kirúgta edzőjét a kiesőjelölt – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) csak a kieső zónában tanyázó Torino együttesénél hétfő este lejárt a türelem sokat bírált vezetőedző felé, és felmentették a munkavégzés alól…

 

A szebb napokat is látott Torino együttese a hétfő esti órákban erősítette meg, hogy leváltotta a vezetőedző posztjáról az idény előtt kinevezett Marco Giampaolót, miután az egykori hétszeres bajnok “bikák” a bajnokság derekához közeledve továbbra is csak a kieső zónában vesztegelnek.

Az 53 esztendős tréner a tavalyi szezonban az AC Milan kispadjáról távozott idejekorán, akkor mindössze 11 fordulót húzta, most a 18-cal valamelyest túllőtt rajta. Giampaolo azt megelőzően 2016 és 2019 között ígéretes munkát végzett a Sampdoria vezetőedzőjeként, de a legutolsó két szerepvállalása bizonyára sokat rontott a megítélésén. A Torino 18 forduló alatt szerzett 13 pontjával a 20 csapatos olasz élvonal 18., kieső helyén tanyázik, az elmúlt hétvégi fordulóban 82 (!) percet emberelőnyben játszva sem tudta legyőzni a Serie A-s újonc Speziát (0-0).

Az olasz sajtó várakozásai szerint a menesztett tréner utódja a korábban többek közt a Crotone, az Udinese és a Genoa csapatainál tevékenykedő Davide Nicola lehet.

Eközben a Calciomercato úgy tudja, hogy a lengyel szövetség azért menesztette kapitányát, mert Giampaolót készülnek kinevezni a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő válogatott élére.