Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai változtatás a kínai szuperligában!

A Kínai Labdarúgó Szövetség forradalmi döntést hozott. Arról nincs pontos értesülésünk, hogy miért, de a kluboknak törölniük kellett nevükből a szponzor és/vagy tulajdonos cégneveket. Mindez kapcsolatban állhat a kínai magántőke további keretek közé szorításában.

A kínai szövetség korábbi döntése értelmében nem kevesebb, mint ötvennyolc profi futball klub kénytelen nevet változtatni. A tulajdonosok nem kaptak túl sok támpontot, és a szponzorokkal is saját maguk kell, hogy megegyezzenek a váltást illetően. A klubok ezentúl semlegességet kell hogy hirdessenek a magán tökével szemben, ennek pedig rendkívül demonstratív módon kell megtörténnie: új nevet kell felvenniük, amelynek tartalmaznia kell a város (esetleg tartomány nevét).

A hírügynökségi jelentés szerint a szövetség az ötletek és kérelmek nyolcvan százalékát már jóváhagyta. Természetesen a leghíresebb és legerősebb klubok sem tudták elkerülni a változtatást. A rekordbajnok és Fabio Cannavaro edzette Guanzhou Evergrande neve ezentúl Guangzhou FC lesz, míg az Oscar és Marko Arnautovic fémjelezte Shanghai SIPG csapatát ezentúl Shanghai Port FC-ként kell keresni. Kádár Tamás Shandong Lunengje pedig Shandong Taishanként folytatja a Super Leauge-ben.