Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: kiejtette a harmadosztályú ellenfele a Real Madridot – videóval

A spanyol Király-kupa legjobb 32-es mezőnyében a Real Madrid a harmadosztályú Alcoyanóval csapott össze, és nagyon nehéz mérkőzést játszott. Végül nem is tudott nyerni, emberelőnyben sem, és a Király-kupától is búcsúznia kellett a királyi gárdának. Ettől egyszerűbb dolga volt a Real Sociedadnak a szintén harmadosztályú Cordoba ellen.

Alcoyano – Real Madrid:

Hatalmas fölényben birtokolta a labdát a királyi gárda az első félidőben, de sok helyzet nem történt. A 14. percben volt az első próbálkozás a Real Madrid részéről, amikor Valverde távoli lövését kellett védenie José Juannak. Több nagy helyzet nem is nagyon volt a játékrészben, egy Lucas és egy Isco lövésbe is beleértek a védők, de ezen kívül sok minden nem történt. Végül a 45. percben mégis sikerült megszereznie a vezetést a Madridnak, miután Marcelo beadását Militao fejelte a hálóba.

A második félidőben is maradt a Real fölény, de a helyzeteik nagyon gyengék voltak: Vinícius lesen maradt, Mariano lövése pedig gyenge volt. Zinedine Zidane nagyon hamar, már a 66. percben becserélte Karim Benzemát is, hogy hátha tudna valami életet hozni a csapatába és lőne még egy gólt. A 79. percben Vinícius eldönthette volna a meccset, amikor egy az egyben vihette a kapura a labdát, de csak a kapusba tudta rúgni. Aztán szinte a semmiből, a 81. percben kiegyenlített az Alcoyano, amikor egy szöglet után Solbes fejelt a hálóba. A 87. percben Lucas Vazquez fejesét védte hatalmas bravúrral a kapus, amivel hosszabbításra mentett csapatának.

A Real Madridnak nagyon kellett már hajtania, és meg is voltak a helyzeteik, de José Juan mindent kivédett. A 110. percben ráadásul emberelőnybe is került Zidane gárdája, amikor Ramon Lopez megkapta a második sárga lapját. Nagyon nyomott a Madrid, de ez meddő fölény volt, és a 115. percben egy nagyon szép kontra végén lefutották a Real-játékosokat, majd a végén Juanan Casanova Lunin mellett belőtte a labdát a hálóba és megszerezte a vezetést a csapatának. A Real szétesett, lövöldözött de eredménytelenül, és a végén az Alcoyano ünnepelhetett.

Alcoyano (III.)* – Real Madrid: 1-1 (0-1) h. u. 2-1
Gólszerzők: Solbes (81.), Casanova (115.) ill. Militao (45.)
Sárga lap: Sanchez (32.), Casanova (37.), Ferriz (90+5.), Ramon Lopez (103.) ill. Mariano (58.), Odriozola (78.), Lunin (116.)
Kiállítás: Ramon Lopez (111.) ill. –


Cordoba – Real Sociedad:

Egyértelmű, hatalmas fölényben játszott a Real Sociedad a harmadosztályú ellenfele ellen. A Cordobának az első félidőben egyetlen kapura lövése sem volt, míg a baszkok nagyon sokat támadtak, de betalálni nem tudtak.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Real Sociedad dominált, majd az 57. percben Willian José góljával meg is szerezték a vezetést. A fölény a 84. ért be másodjára, amikor Willian José duplázni tudott. A 88. percben második sárgával még kiállították del Moralt a hazaiaktól, de ez már semmiben nem befolyásolta a meccs és a továbbjutás kimenetelét.

Cordoba (III.) – Real Sociedad*: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Willian José (57. 84.)
Sárga lap: Molina (45+1.), del Moral (57.) ill. Illaramendi (36.)
Kiállítás: del Moral (88.) ill. –

*továbbjutott