Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Szuperkupa: még mindig a Juventus Olaszország királya

Egy Juventus – Napoli találkozó mindig presztízs csata, azonban most kifejezetten pikánsnak ígérkezett a mérkőzés. A csapatok először találkozta azóta, hogy a Napoli a koronavírus miatti regionális hatósági korlátozásokra hivatkozva nem utaztak el Torinóba, a két csapat bajnoki mérkőzésére. A találkozót először 3-0-val a Juventusnak ítélték meg, azóta ezt a döntést visszavonták és le fogják játszani a meccset.

A nápolyi csapat negyedik szuperkupa mérkőzésére készülhetett, mind a négyszer a Juventus volt az ellenfele. A torinói csapat jóval rutinosabb ezen a színtéren is, nekik ez már a tizenhatodik döntőjük volt, sorozatban kilencedik.

A mérkőzés első félideje felejthetőre sikerült. A játékrész legnagyobb helyzete a Napoli előtt adódott, azonban Szczesny káprázatos védést mutatott be.

A nem túl eseménydús találkozón a 64. percben tört meg a jég, ekkor Ronaldo csapott le egy kapu előtti labdára és kíméletlenül kihasználta a lehetőséget 1-0!
A mérkőzés hajrájában hatalmas esélyt kapott a Napoli. A csereként beálló Mertens harcolt ki büntetőt, azonban Insigne mellé lőtte a tizenegyest. A hosszabbításban, még volt esélye a Napolinak az egyenlítésre, de Szczesny megint nagyot védet, majd a 96. percben egy kontra végén Cuadrado önzetlenségének köszönhetően Morata beállította a végeredményt 2-0!

Ezzel a Juventus 2018 után tudta ismét megnyerni a Szuperkupát és összességében ez volt a kilencedik győzelmük.

Juventus – Napoli 2-0 (0-0)
Helyszín: Reggio Emilia, Mapei Stadion Vezette: P. Valeri
Gólszerzők: Ronaldo (64.), Morata (90.+6) ill.

A mérkőzés összefoglalója