Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kapusgól az Atlético meccsén, Suárez duplája döntött – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság csütörtök esti mérkőzésén a listavezető Atlético Madrid 2–1-es győzelmet aratott az Eibar otthonában. A mérkőzésen a Matracosok gólvágója, Luis Suárez duplázni tudott, ám van, ami még ennél is emlékezetesebb lesz: a hazaiak a kapusuk, Marko Dmitrovic révén szereztek vezetést az első félidőben.

Az Eibar egészen pontosan a 12. percben jutott tizenegyeshez, miután Yannick Carrasco buktatta Yoshinori Mutót. Az ex-újpesti hálóőr, Dmitrovic becsapta kollegáját, Jan Oblakot, aki az ellenkező oldalra vetődött. A vendégek azonban nem törtek össze, még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük: Marcos Llorente a harciasságával hibára kényszerítette az ellenfél védelmét, Suárez pedig lecsapott a labdára, majd magabiztosan értékesítette a ziccert.

A fordulást követően a madridiak mestere, Diego Simeone Lucas Torreirát és Joao Felixet is beküldte, ám az újabb gólra egészen a meccs legvégéig kellett várni: ezúttal az Atlético jutott büntetőhöz, Suárez pedig egymaga megfordította az összecsapás állását.

Az Atlético az újabb három pontjának köszönhetően már hétpontos előnnyel vezeti a La Liga tabelláját, őket követi a rivális Real Madrid – ráadásul a piros-fehéreknek még mindig van egy pótlásra váró mérkőzésük.

SD Eibar – Atlético Madrid 1–2 (1-1)
Gólszerzők: Dmitrovic (12. – büntető), ill. Suárez (40., 89. – büntető)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: