Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Gladbach nyerte a Borussiák csatáját! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának nyitómeccsén a Borussia Mönchengladbach a Borussia Dortmundot látta vendégül. A sárga-feketék a legutóbbi 12 egymás elleni meccsüket egyaránt megnyerték, most azonban 4-2 arányú vereséget szenvedtek.

Rendkívül fordulatos első félidőt hozott össze a Gladbach és a Dortmund. A hazaiak sokkal jobban kezdték a mérkőzést, de Neuhaus 1. percben szerzett gólját még érvénytelenítette a játékvezető. A 7. percben Hofmann lövésénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Bürkinek. 4 minutummal később viszont már ő is tehetetlen volt. Egy szabadrúgást követően Elvedi érkezett középen és a hálóba passzolta a labdát, 1-0! A Dortmundnak jót tett a bekapott gól, megtalálták a támadójátékukat, ami a 22. percben góllá érett. Ekkor Sancho ugratta ki Haalandot, aki nagyon kiszorított helyzetből is mattolni tudta Sommert, 1-1! Ezt követően Akanji és Hummels előtt adódott nagy lehetőség, de előbb Sommer védett, majd Stindl tudott menteni a gólvonalról. Nem sokkal később Haaland már  a második találatát ünnepelhette, miután a sárga-feketék ismét sakk-mattig kipasszolták a Gladbach védelmét, 1-2! Nem sokáig volt azonban előnyben a Dortmund. A 32. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Stindl lövését még védeni tudta Bürki, de a kipattanóra Elvedi ért oda elsőként, 2-2! A szünetig nem lassítottak a csapatok, de újabb gól már nem született, pedig mindkét fél előtt adódott komoly lehetőség.

A második játékrész is úgy folytatódott, ahogy az elsőt befejezték. A 49. percben a Gladbach ismét előnybe került, miután Bensebaini lövésszerű beadásába nem ért bele senki, 3-2! Az 54. minutumban közel álltak a hazaiak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, de Plea lövése centikkel elgurult a kapufa mellett. A 75. percben Guerreiro lövésénél kellett hatalmas bravúrt bemutatnia Sommernek, hogy ne legyen ismét egyenlő az állás. Sommer védése pár perccel később aranyat ért. A 78. minutumban egy szögletet követően Thuram fejesével két góllal ellépett Marco Rose csapata, 4-2! A 90. percben Sommer egy újabb bravúrt bemutatott, ezzel végleg lezárva az esélyét annak, hogy a Dortmund visszajöjjön a mérkőzésbe. A Gladbach ezzel a győzelmével megelőzte riválisát, és kiszorította a Dortmundot a Bajnokok Ligája indulást érő 4. helyről.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 4-2 (2-2)
Helyszín:
Borussia-Park Vezette: Manuel Grafe
Gólszerzők:
Elvedi (11., 32.), Bensebaini (49.), Thuram (78.) ill. Haaland (22., 28.)
Sárga lapok:
Kramer (89.) ill.-
Kiállítás: – ill. –

B. Mönchengladbach: Sommer – Bensebaini, Elvedi, Ginter, Lainer – Hofmann (Thuram 65.), Neuhaus, Kramer, Zakaria (Herrmann 84.) – Plea (Embolo 71.), Stindl (Wolf 71.) Vezetőedző: Marco Rose

B. Dortmund: Bürki – Morey (Tigges 87.), Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (Moukoko 80.), Can, Sancho, Brandt, Reus (Reyna 70.) – Haaland  Vezetőedző: Edin Terzic

A mérkőzés összefoglalója:

 A 18. forduló további programja:

Szombat:
15:30 Augsburg – Union Berlin
15:30 Bielefeld – Frankfurt
15:30 Freiburg – Stuttgart
15:30 Bayer Leverkusen – Wolfsburg
15:30 Mainz – RB Leipzig (Tv: Sport 2)
18:30 Hertha Berlin – Werder Bremen (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Schalke – Bayern München (Tv: Sport 2)
18:00 Hoffenheim – Köln (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: