Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Történelmi estét produkált a kapus a Barca ellen!

Mint ismert, a harmadosztályú Cornella csupán hosszabbításban bukta el Király-kupa találkozóját az FC Barcelona ellen. Ahhoz, hogy a kis csapat túlórára késztesse nagynevű ellenfelét, alapvetően hozzájárult Ramón Juan kapus, aki egyébként is egy történelmi tettet vitt véghez a rendes játékidőben. 

A 21 esztendős hálóőr amellett, hogy számost fontos védést mutatott be, két kulcspillanatban is a helyén volt: Előbb Miralem Pjanic, majd Ousmane Dembelé tizenegyesét is kivédte a rendes játékidőben, amivel az első hálóőr lett, aki egy meccsen kétszer is büntetőt tudott hárítani a katalánok ellen.

“Soha nem védtem még ki két büntetőt egy meccsen! Beszélhetnék arról, hogy gyakorlás kérdése, de azt hiszem inkább az ösztönösen választottam most jó irányt. Pjanic büntetőit megnéztem a meccs előtt, de Dembelé esetében pusztán a megérzésemre hagyatkoztam, és szerencsém volt!” – Fogalmazott a meccs hősének is kikiáltott a fiatal kapuvédő.

Érdekesség, hogy a Barca egyébként is kissé hadilábon áll a büntetők elvégzésével idén, hiszen 12 eddigi megítélt tizenegyesből hetet sikerült csupán értékesíteniük.