Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olyan nehéz pénzügyi helyzetben van a Barca, hogy haladékot kell kérnie a hitelezőitől is

Egyre közelebb kerül a csődhöz az FC Barcelona a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt. 

Az mostanra már biztosan kijelenthető, hogy a Barcelona sínylette meg talán a legjobban a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetet, de az sem segített rajtuk, hogy korábbi elnökség teljesen felelőtlenül költekezett, és olyan átigazolási összegekkel és fizetésekkel csábították magukhoz a játékosokat, amiket minden bizonnyal nem engedhettek meg maguknak.

A hírek szerint a katalánok adóssága 2019 és 2020 között megduplázódott, fő bevételi forrásaik nélkül pedig jelenleg már ott tartanak, hogy nem tudják kifizetni a hitelezőiknek az esedékes részleteket sem. Egyes becslések szerint a Barcelonának jelenleg nagyjából 900 millió eurós tartozása van.

Az El Confidential nevű spanyol lap szerint az együttesnek egy most esedékes 300 millió eurós részletet kellene kifizetnie a bankoknak és a hitelezőinek, de haladékot kellett kérniük, mert ha ezt most kifizetnék, szinte biztos, hogy csődbe menne a klub. A Barcelona a cikk szerint többek között a Goldman Sachsnak, az Allianznak, és a Prudential nevű amerikai befektető cégnek is tartozik több száz millió euróval.