Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: fordított és rangadót nyert a Monaco, amely ismét a BL-ért hajt

A Ligue 1 21. fordulójában két nagy múltú csapat játszott szombat esti rangadót – a Monaco és a Marseille egyaránt lopta volna a távolságot az éllovasokhoz képest.

Az AS Monaco az elmúlt évek legjobb szezonját futva idén ismét a BL-helyekért áll harcban: a 4. helyről várták ezt a fordulót és 4 pont volt a hátrányuk a Lyon együttesével szemben. A Marseille náluk 4 egységgel gyűjtött kevesebbet és a 6. helyről várhatta ezt a fordulót – ők szintén az európai kupaindulásról ábrándoznak. Épp ez adta ennek a rangadónak az igazi súlyát.

Meglepetésre a vendégek indítottak jobban. A Marseille már az első percekben is nagyon aktív volt a hazai kapu előterében és több lehetőségük is adódott. A 12. percben aztán Radonjic lövéséből a vezetést is sikerült megszerezniük, amivel nagyon jó pozícióba kerültek a három pont megszerzése szempontjából. A Monaco ezt követően szép fokozatosan vette át a játék irányítását és a félidő második felében már egyértelműen ők uralták a játékot. Sőt, a szünet előtt Volland és Ben Yedder révén még komolyabb lehetőségeik is adódtak, ám ezek kimaradtak. A második félidőben próbálkozhattak tovább.

A fordulást követően szinte egyből sikerült megvillanniuk: a 48. percben Maripan egy szöglet után fejelt gólt, így ismét egyenlő volt az állás. A Monaco tovább rohamozott és a vendégek zavarát kihasználva sikerült párszor ismét helyzetbe kerülniük, ám ezekből nem találtak be. A Marseille ezek után képtelen volt ismét beszállni a meccsbe és fokozatosan kezdtek felülkerekedni. A Monaco a második félidő közepén épp egy csöndesebb periódusát élte – épp ezért volt meglepő, amikor szinte a semmiből egy szöglet után  Tschouameni vezetést szerzett a hazaiaknak. A fordítás nehéz helyzetbe sodorta a Marseille-t, amely a hajrában más nem tudott újítani, így végül pont nélkül maradt. A hosszabbításban ráadásul Jovetic szintén betalált, így kialakult a 3-1-es végeredmény. Megérdemelt monacói siker született.

A Monaco ennek a győzelemnek köszönhetően átmenetileg egy pontra megközelítette a Lyont; a Marseille pedig továbbra is a 6.

Monaco – Marseille 3-1
G.: Radonjic (12.), Maripan (48.), Tchouameni (75.), Jovetic (92.)

A Ligue 1 jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása