Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgium: öt gólt hozott a rangadó, gyakorlatilag eldőlt a bajnoki cím

A belga bajnokság (Jupiler League) 2020-2021-es kiírásában a vasárnap délutáni órákban létfontosságú rangadót vívott egymással a mezőny első két helyezettje, a Club Brugge és a Genk csapata…

A listavezető Club Brugge fordulatos küzdelemben diadalmaskodott 3-2-re az üldöző Genk ellen, ezzel rendkívül fontos lépést tett a bajnoki cím felé vezető úton. A házigazdának hét percre volt szüksége a vezetés megszerzéséhez, amikor a tapasztalt holland gólgyáros, Bas Dost sorozatbeli negyedik bajnokiján volt eredményes. A Genk nem adtak könnyen a bőrét, és komolyan hittek a rangadó megnyerésében, több ígéretes lehetőség után pedig a játékrész második felében tíz perc különbséggel két gólt szereztek, és megfordították a találkozó állását a japán Junya Ito és a svájci Bastien Toma jóvoltából. A második félidőben a Brugge csapatán volt a sor, akik nem is maradtak adósak, valósággal kapujukhoz szegezték a vendégeket, s a második etap derekánál a csapatkapitány Ruud Vormer egalizált. Újabb tíz perccel később pedig a vezetést is átvették, miután az előre húzódó hátvéd, Brandon Mechele köszönt be.

Sorozatbeli ötödik győztes bajnokijával a Brugge 11 fordulóval a szezon vége előtt 12 ponttal vezeti a bajnokságot a Genk előtt, tehát egyre inkább elérhető közelségbe kerül számukra fennállásuk 17. bajnoki címe.

Club Brugge – Genk 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Dost (7.), Vormer (65.), Mechele (77.), ill. Ito (24.), Toma (34.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye